Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2024 9:00
Čas čtení 7:56
Tereza Šnajdrová

Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu

Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu
Zdroj: se souhlasem Kláry Kloudové
ZAJÍMAVOSTI ČESKO ROZHOVOR SEX SEXUALITA SEXUÁLNÍ POMŮCKY
Uložit Uložené

Musí každý sex končit orgasmem? A je důležité, jaký mám body count? S Klárou Kloudovou odpovídáme na nejčastější otázky týkající se sexu.

Před deseti lety se začala věnovat tantrickým masážím. S postupem času za ní ale lidé začali chodit s tím, že potřebují poradit v oblasti sexu, a Klára v tom uviděla příležitost. Začala se vzdělávat, rozšířila svoje znalosti a dnes hlavně vzdělává veřejnost. Pomocí videokurzů i osobních workshopů učí tantrickou masáž, edukuje mladé a má svoji značku Milujeme tantru.
 
Společně s Klárou jsme si pro tebe připravili Q&A, ve kterém odpovídáme na nejčastější sexuální otázky, které mohou trápit mladou generaci.

Doporučeno
Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou Jak dosáhnout orgasmu pomocí mačkání stehen? Seznam se se syntribací, netradiční masturbační technikou 20. dubna 2024 8:00

Jsem panna, panic. Jak poznám, že jsem připraven*a na sex?Člověk asi nikdy přesně neví, kdy je připravený. Vždy tam bude takové to „co když to není ta správná osoba, se kterou mám mít první sexuální styk“. Pokud se rozhodneš mít první sex, je důležité, aby ses s partnerem*partnerkou cítil*a bezpečně a důvěřoval*a mu*jí. Člověk, kterého si vybereš, by ti měl dát čas, měl by být připravený i na to, že si to můžeš rozmyslet, a rozhodně by na tebe neměl tlačit. To je podle mě zásadní a pak už se to nějak samo vyvine.

Klára Kloudová
Zdroj: se souhlasem Kláry Kloudové

Jak se zbavit stresu a studu před sexem?To je těžké a někdy to možná ani nepůjde. Minimálně do prvního sexu prostě půjdeš s tím, že tam ten stud a stres budou, a právě proto je důležité vybrat si osobu, které budeš důvěřovat a se kterou se budeš cítit bezpečně.
 
Stud je v podstatě přirozený, ale neměl by tě pohlcovat natolik, abys kvůli němu chtěl*a třeba zhasnout nebo se schovat pod peřinu. Pokud je to tedy v rámci zdravých nejistot, tak je to v pohodě, ale pokud tě to pohlcuje, nevěříš si a stydíš se, tak je potřeba řešit to na jiných úrovních. Třeba i s odbornicí či odborníkem.
 
Mysli na to, že neexistuje žádný důvod, proč se stydět nebo stresovat. To by měli mít na paměti i muži, kteří mají obavy, že se jim „nepostaví“. Tak se nepostaví, no a co. Nejsme roboti a nedokážeme ovlivnit vše, co naše tělo dělá. A čím více ti to bude jedno, tím víc si to užiješ ty i tvůj*tvoje partner*ka a tím spíš nebudeš mít s erekcí problém. Pokud se tedy cítíš pod tlakem, klidně to řekni, vyjádři své obavy a svůj protějšek ubezpeč, že to není jeho chyba a že si to můžeš užít i bez erekce.

Doporučeno
První návštěvy gynekologie se nemusíš bát. Popisujeme, co tě na ní čeká První návštěvy gynekologie se nemusíš bát. Popisujeme, co tě na ní čeká 5. března 2024 10:00

Pomůže mi, když si dám panáka?Takhle bys stres a stud řešit rozhodně neměl*a. Lepší je čelit mu na vědomé úrovni. Jasně, sáhnout po skleničce je určitě jednodušší, ale dlouhodobě to tvůj problém neřeší.

Komunikaci týkající se sexu bych také rozhodně nezačínala slovy „tohle děláš špatně“, ale naopak bych zvolila věty jako „ukážu ti, jak to udělat jinak“ nebo „radši to mám takhle“.

Jak mám správně komunikovat během sexu?Sama se to učím už dlouho a myslím, že se to vždy budu učit. Na takovou otázku neexistuje jednoznačná odpověď a bohužel neexistuje ani žádný návod. Každý člověk preferuje jiný způsob komunikace a každý má jiné vnímání. Je to tedy celoživotní téma, ve kterém se dá pořád zlepšovat.
 

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 158547 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak začít rozhovor o sexu.
  • A jak raději konverzaci o sexu nezačínat.
  • Co Klára radí ženám, které obtížně dosahují orgasmu.
  • A co radí ženám, které nemají problém dosáhnout orgasmu při masturbaci, ale nejde jim to s partnerem*partnerkou.
  • Jaké polohy jsou nejvhodnější pro začátky. 
Zpět
Sdílet
Diskuse