Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2019 14:31
Čas čtení 0:00
Dominik Čech

Připomeň si legendární nůžky Josefa Šurala. Nejen díky nim zůstane nesmrtelný

Připomeň si legendární nůžky Josefa Šurala. Nejen díky nim zůstane nesmrtelný
Zdroj: FOTO TASR/AP
SPORT TURECKO
Uložit Uložené

Český útočník dnes tragicky zahynul v Turecku při nehodě klubového minibusu.

Rodák z moravského města Hustopeče odehrál v české lize přes dvě stovky soutěžních utkání, a to v dresech Zbrojovky Brno, Sparty Prahy a Slovanu Liberec, se kterým vyhrál v roce 2012 ligový titul a v roce 2015 český pohár.

Obratný hráč s velkým fyzickým fondem a dobrou kopací technikou dokázal hrát na hrotu, obou křídlech i v záloze a v české nejvyšší soutěži nastřílel dohromady 52 branek

Některé góly, jako například jeho nůžky proti Českým Budějovicím, se staly přímo ikonickými. Právě díky nim si Šural vysloužil svojí přezdívku „pan Nůžky“.

Šural si také připsal 20 zápasů za českou reprezentaci, v níž střelil jeden gól. Českou fotbalovou veřejnost zpráva hluboce zasáhla. Ke kondolencím se připojil předseda fotbalové asociace Martin Malík, trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý i například Sparta Praha. 

Doporučeno
Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka Lidé si nechávají v Turecku zbrousit zdravé zuby na pahýly, aby dosáhli amerického úsměvu. „Budou toho litovat,“ varuje zubařka 24. dubna 2024 7:00

„Památku Josefa Šurala společně uctíme minutou ticha před sobotním ligovým duelem proti Slavii,“ informoval na svém klubovém webu představitelé Slovanu Liberec.

Šural zahynul v tragické dopravní nehodě v minibusu, se kterým cestoval z nedělního ligového zápasu. Podle všech dostupných informací je na vině řidič minibusu, který za jízdy usnul. Bývalý kapitán Sparty přestoupil do Turecka letos v lednu právě ze Sparty. 

Josef Šural není jediným českým fotbalistou, kterému se stalo angažmá v Turecku osudným. Ve svém bytě se v roce 2017 oběsil bývalý hráč Plzně a český reprezentant František Rajtoral, který trpěl dlouhodobými depresemi.

Nutno však říct, že Turecko nemá mezi fotbalisty obecně příliš dobrou pověst. Výbornou atmosféru na stadionech kazí často nevyplacené výplaty a osobní problémy uvnitř klubů. 

Domů
Sdílet
Diskuse