Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2019 20:44
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

EA ukázalo gameplay pro Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívat budeme světelný meč, Sílu a bojová umění

EA ukázalo gameplay pro Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívat budeme světelný meč, Sílu a bojová umění
Zdroj: EA
TECH
Uložit Uložené

Režisér God of War 3 pracuje na singleplayerové Star Wars hře.

Star Warsu se pod EA nedaří, a to vůbec. Vyšly sice dva oukej Battlefronty (s tím druhým a lootboxy to ale pekelně nepokazili), ale stále jsme se nedočkali jediné nadprůměrné hry a ani singleplayerového zážitku. Zrušilo se Star Wars 1313 a následně i singleplayerové Star Wars á la Uncharted od Amy Hennig (režisérka Uncharted triogie), které se mělo rebootovat na open world. Bohužel, nevyšlo ani to a EA rovnou zrušilo i studio Visceral Games.

Jedinou nadějí tak zbývalo Respawn Entertainment (Titanfall, Apex Legends), konkrétně jeden z týmů vedený Stigem Asmussenem (God of War 3). Hra dnes na akci EA Play v rámci E3 představila gameplay demo záběry. Co se z nich dá vzít? V první řadě zde máme množství exploringu. Vývojáři tvrdí, že se nechali inspirovat metroidvania tituly či hrami od From Software a aplikovali to i do své hry. Fanoušci backtrackingu a nalézání odemknutelných oblastí po odemknutí nových schopností tak mohou jásat.

Chybět  nebude ani lezení a různé překonávání překážek. K orientaci bude sloužit 3D mapa. Půjde však o in-game vymoženost, takže se ti hra nepauzne a musíš si tak dát pozor, kdy se na ni podíváš. Tři základní schopnosti jsou Force Pull, Force Push a Force Slow. Jejich názvy by měly být výmluvné, ale ve hře jich údajně má být více. Gameplay demo pokrývá jen malou část hry, a tak se skutečně nemusíš obávat nedostatku originálních prostředí. Game Informer, který dostal hru k dispozici pro jejich červnový/červencový coverage, ji chválí a rozhodně přináší pozitivnější dojmy než samotné gameplay video.

Combat má potenciál. Jsem přesvědčen, že s dalšími odemknutými skilly v skill tree se zlepší i komba, chvaty a možnosti využívání Síly a světelného meče nejen v boji. Autoři určitě netoužili odhalit všechny možnosti v prvním gameplay demu.

EA ukázalo gameplay pre Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívať budeme svetelný meč, silu a bojové umenia
EA ukázalo gameplay pre Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívať budeme svetelný meč, silu a bojové umenia

Také věříme, že bude možné využívat své schopnosti kreativně a zároveň smrtelně, jak je tomu i v této scénce.

EA ukázalo gameplay pre Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívať budeme svetelný meč, silu a bojové umenia
EA ukázalo gameplay pre Star Wars Jedi: Fallen Order. Využívať budeme svetelný meč, silu a bojové umenia

Z gameplay videa mám já osobně stále pocit, že hlavní postava bude nesmírně nezajímavá a nudná, stejně jako celý příběh. Ten se ale autoři snaží držet pod rouškou tajemství, takže nás možná ve finále překvapí. Rovněž se zdá, že hra nebude velmi náročná, ale to je zřejmě jen kvůli tomu, že pro demo se nastavila jednodušší obtížnost.

Více se o Star Wars Jedi: Fallen Order dozvíme již zítra v noci, kdy je na programu E3 konference Microsoftu. Zřejmě se dočkáme story traileru nebo něčeho podobného. Fallen Order vypadá zajímavě a my věříme, že nakonec dopadne dobře. Mohlo by jít o první kvalitní AAA singleplayer hru z milovaného univerza. Na pulty obchodů se pro PC, Xbox One a PS4 dostane 15. listopadu 2019, jen týden po Death Stranding. 

Několik detailů:

  • žádný autoheal. Život si doplníš stejně jako ve From Soft hrách, tedy aplikováním ampulky
  • robot BD-1 slouží k uzdravování, otevírání dveří, skenování a podobně
  • ve hře je skill tree (strom schopností), kde si budeme zřejmě vylepšovat jak úroveň The Force, tak i bojové schopnosti
  • nebude možné vybrat si světlou či temnou stranu Síly. Hlavní hrdina Cal je Padawan/Jedi celým svým srdcem a touží obnovit řád Jedi
  • Hra se odehrává po vykonání Order 66
  • navštívíme množství planet. Polovina z nich je originálního původu, polovina z nich z již známého Star Wars canonnu
  • čekají nás bossové a mini-bossové
  • stvoření jsou jedinečná na každé planetě. Nemění se jen odstíny barvy a počty chapadel
  • Lucasfilm pomáhal s obdobím, ve kterém se hra odehrává
  • Calův původ a význam v SW světě zjistíme během hry, nebude levně teasovat na sequel
  • Saw Gerrera se vrací. Oblíbené postavě propůjčil svůj hlas opět Forest Whitaker
Domů
Sdílet
Diskuse