Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 12:04
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Lidé se v Černobylu fotí ve spodním prádle. Nemají úctu k tragédii, upozorňuje tvůrce seriálu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Seriál Černobyl spustil masový zájem o návštěvu místa této tragédie.

Seriál Černobyl od HBO způsobil na Ukrajině novou vlnu turistického šílenství. Zájem lidí o návštěvu tohoto místa vzrostl o desítky procent, ale s větším množstvím turistům roste i počet jednotlivců, kteří nerozumí tomu, jak obrovská tragédie se v této oblasti odehrála. I proto se sociální sítě v posledních dnech a týdnech zaplňují fotkami z uzavřeného pásma kolem reaktoru, upozorňuje Newsweek.


Někteří lidé však očividně nemají vůči Černobylu ani špetku respektu, a tak se fotí v bizarních pózách. Část z nich si dělá selfie na místech zrezivělého autobusu, který předznamenal smrt mnoha lidí, jiní zase umělecké fotky v samotné kontrolní místnosti vybuchlého reaktoru číslo 4.

Doporučeno
Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) Ilegální průzkum Černobylu je nebezpečný, nejstrašidelnější je podzemí nemocnice (Rozhovor) 23. května 2019 11:01

Jeden chlapík si před ruským kolem v městě Pripjať vymyslel pózu se zvednutou nohou, ale vše završila uživatelka, která ze sebe shodila ochranný oblek a fotografovi ukázala svůj zadek. Právě ona schytala největší kritiku, protože kvůli lajkům na Instagramu dokázala zneuctít památku obětí Černobylu. Mimochodem, v zakázané zóně musíš mít oblečené dlouhé rukávy i dlouhé kalhoty.


K fotkám se vyjádřil i tvůrce seriálu Černobyl Craig Mazin. Na Twitteru napsal, že ho těší zájem lidí o turismus v zakázané zóně, ale připomněl, že se v ní odehrála obrovská tragédie, kterou bychom měli všichni respektovat z úcty k těm nejvíce zasaženým. Bez jejich utrpení mohla nehoda černobylského reaktoru dopadnout mnohem hůře.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @nz.nik,

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Іра Вівчар (@irene_vivch),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Michael Ward (@aboutmichael),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Сергей Странный ☢ (@seregastrange),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrick Tpe 派 (@patricktaipei),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ben Goldsborough (@ben_goldsborough),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Khrystyna Bubniuk (@khrystyna_bubniuk),

Domů
Sdílet
Diskuse