Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
13. dubna 2024 11:30
Čas čtení 0:40
Barbora Fábryová

Nike čelí obrovské kritice, mohou za to příliš odhalující uniformy pro olympioničky. Sportovkyně mluví o sexismu

SPORT NIKE
Uložit Uložené

Ženská uniforma podle kritiků a kritiček odhaluje až příliš.

Společnost Nike v Paříži odhalila nové uniformy pro americké olympioniky a olympioničky, čímž vyvolala velkou kontroverzi. Bývalí i současní sportovci kritizují střih ženského úboru a označují jej za sexistický, informuje portál The Sun.

Podle kritiků je jednodílný ženský oděv příliš odhalující, zatímco mužská uniforma se skládá z tílka a šortek dlouhých do poloviny stehen.

Růžový oblek má velmi vysoko vykrojenou linii bikin, což pobuřuje řadu sportovkyň. Ty se ptají, zda byl design konzultován i s nějakou ženou.

„Tohle není elitní atletická souprava pro atletiku. Toto je kostým zrozený patriarchálními silami, které již nejsou vítané nebo potřebné k tomu, aby upoutaly pozornost na ženský sport. Dámské soupravy by měly být výkonné, mentálně i fyzicky. Pokud by byl tento outfit skutečně prospěšný pro fyzický výkon, muži by jej nosili,“ napsala bývalá americká světová šampionka Lauren Fleshman.

Letní olympijské hry 2024 se letos budou konat v Paříži ve dnech od 26. července do 11. srpna.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CITIUS MAG | Running + Track and Field News (@citiusmag)

Domů
Sdílet
Diskuse