Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2019 14:27
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Za kilo odpadu dostanou bezdomovci vydatně najíst. Kavárna v Indii bojuje proti chudobě i znečištění

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Indie je, co se týče odpadu, jedním z nejproblematičtějších států.

Celý svět aktuálně bojuje s nesprávným a neekologickým vyhazováním odpadu, ale některé země mají větší problém než jiné. Indie je na vrcholu problematického žebříčku a rozbíhá stále více užitečných kroků, které mají podpořit veřejný pořádek.

Městské úřady ve městě Ambikapur se nyní rozhodli zřídit takzvané garbagecafé, informuje portál ViceV jedinečné provozovně dostaneš zdarma jídlo a pití, pokud vysbíráš dostatečné množství odpadu.

Doporučeno
Muž na Jamajce rozdává zadarmo jointy turistům, kteří nasbírají koš odpadků z pláže Muž na Jamajce rozdává zadarmo jointy turistům, kteří nasbírají koš odpadků z pláže 18. července 2019 14:20

Nabídka se vztahuje zejména na bezdomovce, ale zúčastnit se mohou i sociálně slabší lidé. Za každý kilogram sebraných odpadků dostane člověk hlavní jídlo, za půl kila zase vydatnou snídani, díky čemuž se pomůže chudším lidem a zároveň zabrání zbytečnému nepořádku na ulicích. Sebraný odpad se navíc použije na výstavbu silnic.

Za kilo odpadu dostanú bezdomovci dobre najesť. Kaviareň v Indii bojuje proti chudobe aj znečisteniu
Za kilo odpadu dostanú bezdomovci dobre najesť. Kaviareň v Indii bojuje proti chudobe aj znečisteniu Zdroj: unsplash
Domů
Sdílet
Diskuse