Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2019 10:44
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Ambiciózní Mandalorian ze světa Star Wars dostal první trailer. Disney+ odhaluje své nejočekávanější seriály a filmy

Ambiciózní Mandalorian ze světa Star Wars dostal první trailer. Disney+ odhaluje své nejočekávanější seriály a filmy
Zdroj: Disney/Lucasfilm
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Z D23 Expo dorazilo množství novinek.

Pokud i ty patříš k fanouškům Star Wars, tak ses už možná také nemohl dočkat tohoto víkendu, který patří v první řadě Disney a události D23 Expo. Už nějakou dobu bylo totiž jasné, že studio právě zde představí trailer pro svůj první očekávaný hraný seriál ze světa Star Wars, a to konkrétně The Mandalorian.

Společně s vytouženou ukázkou však dorazilo i množství novinek nejen ohledně streamovací stanice Disney+, které si dnes shrneme hned v několika různých článcích. Začněme tedy světem oblíbené předaleké galaxie a zmíněnými záběry ze seriálu The Mandalorian.

Příběh se bude odehrávat 5 let po pádu Impéria (po Return of the Jedi) a ještě před vznikem The First Order, přičemž jeho hlavním hrdinou se stane záhadný a osamělý pistolník (Pedro Pascal) z planety Mandalore, jehož budeme sledovat na jeho dobrodružství ve vzdálenějších koutech galaxie, daleko od autority Nové republiky. A přestože v přiložené ukázce nepadne téměř jediné slovo, vypadá fantasticky.

K Pascalovi se připojí například i Gina Carano s postavou jménem Kara Dune. Ta je bývalou členkou rebelských shock-trooperů, no a jak se nechala slyšet její představitelka, Kara bude samotářkou s problémem začlenit se zpět do společnosti. Dalším důležitým hráčem seriálu však bude i Grief Marga (Carl Weathers), lídr skupiny lovců odměn. Marga by si měl najmout Mandaloriana, aby mu přinesl jeden cenný produkt.

Príbeh drsných a obávaných pištoľníkov ožíva v prvom traileri Star Wars seriálu The Mandalorian
Príbeh drsných a obávaných pištoľníkov ožíva v prvom traileri Star Wars seriálu The Mandalorian Zdroj: Disney/Lucasfilm

Scénář ke všem 10 epizodám napsal Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book), který na projekt dohlíží i jako showrunner. Co se samotné režie týká, za ní stojí Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars), Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) i Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Kromě zmíněných herců si zahraje i Giancarlo EspositoNick NolteEmily ShallowWerner Herzog či Omid Abtahi.

Rozpočet první série se údajně vyšplhal na krásných 100 milionů dolarů, což by mělo zaručit dobře vypadající a dostatečně kvalitní akční jízdu. Podle Favreaua bychom se navíc měli dočkat temnější stránky Star Wars. Hudební stránku zastřeší talentovaný Ludwig Göransson (Black Panther, Creed) a první série The Mandalorian si svou premiéru odbude 12. listopadu 2019, a to v den spuštění streamovací služby Disney+.

Samozřejmě, zveřejněné byly i plakáty společně s několika dalšími obrázky

Při Star Wars však ještě chvilku zůstaneme. Disney totiž konečně oficiálně potvrdilo, že se Ewan McGregor skutečně objeví jako Obi-Wan Kenobi ve vlastním seriálu na Disney+. Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy dokonce prozradila, že scénář je již hotový a natáčení by mělo začít někdy příští rok. Příběh se bude odehrávat 8 let po událostech z Epizody III.

Jak již bylo naznačeno výše, Disney na D23 odhalilo několik informací i novinek z různých žánrových koutů, kterými se dnes budeme zabývat. Do jednoho takového patří i projekt s názvem The World According to Jeff Goldblum. Jde o seriál s hercem Jeffem Goldblumem, který v něm bude probírat a objevovat svá oblíbená téma.

Světlo světa už dokonce spatřil i oficiální trailer, který naznačuje, že by vůbec nemuselo jít o ztrátu času. Přece jen, Goldblum je sympaťák schopný pobavit i přilákat nemalé divácké publikum. A The World According to Jeff Goldblum bude zejména o zábavě a objevování. První sérii vytvoří 12 epizod a na Disney+ si ji budeš moci prohlédnout od 12. listopadu 2019.

U nových ukázek ještě zůstaneme, protože studio myšáka se pochlubilo i prvními záběry z originálního svátečního filmu Noelle s Annou Kendrick a Billem Haderem v hlavních rolích. Ten se měl původně objevit v kinech, ale protože Disney plánovalo premiéru na období listopadu, kdy startuje i streamovací platforma Disney+, zástupci se rozhodli, že Noelle odpremiéruje přímo v domácnostech.

Anna Kendrick si ve snímku zahraje Santovu dceru, která musí převzít rodinný podnik poté, co její bratr (Hader) odmítne přebrat štafetu. O scénář i režii se postaral Marc Lawrence (Two Weeks Notice) a z herců se dále objeví například Billy Eichner či Shirley MacLaine. Samozřejmě i v tomto případě je premiéra naplánována na 12. listopad 2019.

Vedle všelijakých filmů a seriálů si však na Disney+ přijdou na své i fanoušci dokumentárních projektů. Konkrétně One Day at Disney ti představí muže a ženy, kteří stojí za tvorbou těch nejoblíbenějších příběhů Disney.

Každá z epizod se přitom zaměří na jednu výjimečnou osobu a přiblíží ti její fascinující práci. V 52 částech (s délkou 4 až 7 minut) tak poznáš například členy zábavních parků, štábů či animátorů z Pixaru. One Day at Disney si budeš moci vychutnat 3. prosince 2019.

Po několika ukázkách se však musíme věnovat i několika menším novinkám, jako například oznámení hraného seriálu Ms. Marvel. Ten se zaměří na muslimku jménem Kamala Khan, jejíž idolem je Captain Marvel (proto i ta podobnost jmen). Kamala může díky svým schopnostem roztáhnout tělo do téměř jakéhokoliv tvaru či velikosti.

Scénáristkou a showrunnerkou projektu bude Bisha K. Ali (Sex Education, Four Weddings and a Funeral). Více informací momentálně nemáme, ale můžeme předpokládat, že Marvel Studios si ze streamovací platformy Disney+ udělá jakési testovací místečko pro nové hrdiny, kteří by se později klidně mohli objevit na velkém plátně po boku dalších superhrdinů z MCU.

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy
Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy Zdroj: Marvel

A máme tu i nějaké příznivce Lizzie McGuire s tváří Hilary Duff? Pokud ano, tak věz, že Disney oznámilo její návrat pod vedením původní tvůrkyně Terri Minsky, která si opět zopakuje pozici showrunnerky. Lizzie McGuire se vysílala na Disney Channel v letech 2001 až 2004 a získala si pozornost mnoha diváků. Není proto překvapením, že Disney ohlásilo comeback. Počet epizod ani datum premiéry zatím neznáme.

No a na samotný závěr článku jsme si po všech těch sděleních nechali jedno zrušení. Bohužel, studio Disney na D23 oznámilo, že chystané adaptaci knižní série Book of Enchantment od Sereny Valentino, která byla ve výrobě téměř rok, dá stopku. Zrušení mělo přijít kvůli obavám z temnějšího tónu a kreativního směru. A to dokonce i po úpravách scénáře.

Book of Enchantment se soustředí na různé slavné záporáky z děl Disney, jako jsou například Beast z Krásky a zvířete, Ursula z Malé mořské víly či Maleficent. A přestože projekt oficiálně nikdy nedostal zelenou, produkce byla v plném proudu, přičemž s premiérou se počítalo na období května 2020.

Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy
Ambiciózny Mandalorian zo sveta Star Wars dostal prvý trailer. Disney+ odhaľuje svoje najočakávanejšie seriály a filmy Zdroj: Disney
Domů
Sdílet
Diskuse