Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2019 20:51
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1

SPORT
Uložit Uložené

Pražští fotbalisté se vyrovnali papírově silnějšímu soupeři na jeho hřišti.

Hráči pražské Slavie žijí svůj sen. Po 12 letech se tým probojoval do základní skupiny Ligy mistrů a hned slaví významný úspěch. Sešívání dokázali remizovat s italským gigantem Inter Milán na jeho vlastním hřišti. Tuzemský klub dlouho vedl po gólu Petera Olayinky v 63. minutě. Italský klub ale dokázal ve 92. minutě srovnat.

Vítěz Ligy mistrů z roku 2010 a tým vedoucí italskou ligu hrál s českým celkem překvapivě vyrovnaně. Slavia se na zápas dobře připravila. Z pražských fotbalistů čišela sebedůvěra, kterou nezlomil ani fakt, že na San Siru hráli před několika desítkami tisíc fanoušků italského mistra. Do Itálie ale dorazili i čeští fanoušci, kteří byli dokonce v závěru zápasu slyšet více, než fanoušci domácího týmu. 

Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1
Zdroj: TASR/AP

Slavii patřil už začátek zápasu, dokázali udržet míč a vyvíjet systematický tlač směrem ke svatyni Milána. Domácí zase několikrát dokázali zahrozit ze standardních situací. Postupem času ale Inter MIlán chytl dech a začal Slavii tlačit. V první půli se však přesto žádný z týmu nedokázal prosadit. A to i přesto, že brankář Kolář trestuhodně promáchl odkop. 

Doporučeno
Liga mistrů rozlosována. Slavia si zahraje proti Barceloně, Dortmundu a Interu Milán Liga mistrů rozlosována. Slavia si zahraje proti Barceloně, Dortmundu a Interu Milán 29. srpna 2019 18:57

Vyrovnaný duel rozhodl gól v 63. minutě, kdy Peter Olayinka po přihrávce od Stanciua z pravé strany přihrával pod sebe na Zeleného. Ten vypálil k bližší tyči. Brankář Handanovič sice dokázal střelu vychytat, ale na dorážku od Olayinky pod břevno, již nedosáhl. Po krátké diskusi sudích, zda šlo o ofsajd či nikoli, bylo jasno.

Slavia se na San Siru ujala vedení, které ztratila až v 92. minutě po standardní situaci Nicoló Barella po střele Sensiho dorážel ke vzdálenější tyči a zchladil tak úsměvy na tvářích fanoušků sešívaných. 

Domů
Sdílet
Diskuse