Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. září 2019 14:20
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Adam Sandler je podvodník a gangster, který jako klenotník okrádá své klienty

Adam Sandler je podvodník a gangster, který jako klenotník okrádá své klienty
Zdroj: A24 / Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Zdá se však, že se mu jeho plán v určitém bodě poškodí.

Adam Sandler, známý převážně z odlehčených komedií, se tentokrát vrhne do žánru kriminálního thrilleru, kde ztvární klenotníka Howarda Ratnera. V rámci své práce na pravidelné bázi uspokojuje bohatou klientelu z New Yorku. Tu se však jednoho dne rozhodne okrást, aby jejich majetek vsadil do riskantní hazardní hry.

Jak si už ale snadno domyslíš, klienti od něj začnou požadovat své zboží, čímž v konečném důsledku Howard neohrozí jen sebe, ale také svou rodinu. Z traileru je jasné, že dostane minimálně pořádný výprask.

Neustále si však dokáže na tváři udržovat svůj charakteristický úsměv, čímž může divákům připomínat takzvané „sandlerovky“. Nenech se však oklamat, Uncut Gems bude pořádně drsnou jízdou plnou násilí a vulgarismů.

I když se Sandler proslavil zejména v humorném žánru komedií, dokáže velmi slušně ztvárnit i serióznější postavy. Za příklad si určitě vzpomeňme skvělé drama Reign Over Me (2007), kde si zahrál po boku Dona Cheadla, Jady Pinkett Smith či Liv Tyler. Kromě Adama Sandlera v Uncut Gems uvidíš herců jako Julia Fox, Kevin Garnett, Idina Menzel, LaKeith Stanfield a další.

Uncut Gems od režisérů Bennyho a Joshe Safdie (Good Times s Robertem Pattinsonem) si na Rotten Tomatoes udržuje od kritiků více než slušný průměrný rating 8,5/10. Snímek se před nedávnem promítal na americkém Telluride Film Festival a kanadském Toronto International Film Festival. Premiéra v USA je plánována na konec roku 2019 a datum premiéry v Česku a na Slovensku nebylo zatím oznámeno.

Domů
Sdílet
Diskuse