Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2019 18:42
Čas čtení 0:00
Vl Mi

V Číně zneužívají živé psy a prasata jako figuríny při crash testech dětských autosedaček

NEWS
Uložit Uložené

Ano, i takové věci se dějí v 21. století.

Teprve nedávno se na internet dostaly záběry, jak na opicích, psech či kočkách testují chemikálie, přičemž zvířata trpí až do doby, dokud jim nepodlehnou. Nezisková organizace za práva zvířat PETA nyní sdílela dokument, který ukazuje, jak nelidsky se ke zvířatům chovají některé čínské společnosti, které testují dětské autosedačky. Blogu si všiml web LADBible.

Doporučeno
V německé laboratoři testují na zvířatech chemikálie, ze záběrů mrazí. Psa porcují na stole, opice drží spoutané V německé laboratoři testují na zvířatech chemikálie, ze záběrů mrazí. Psa porcují na stole, opice drží spoutané 15. října 2019 16:13

Speciální přístroj simuluje dopravní nehodu. Do autosedačky posadí prase či psa a testy trvají tak dlouho, dokud zvíře nemá celé tělo krvavé a dobité.

Zneužívání živého tvora na takové testy PETA odsuzuje, přičemž to nazývá násilným a zbytečným experimentem. Zvířata byla podle jejich slov vystrašená a trpěla. „Do sedačky posadí psa na sedadlo ve tvaru L, jako kdyby to byl člověk, přičemž ho připevní pásy,“ píše PETA. Dále upřesňují postupy, jak celé testování probíhá.

V čínskej spoločnosti zneužívajú živé psy a prasatá ako figuríny pri crush testoch detských autosedačiek
V čínskej spoločnosti zneužívajú živé psy a prasatá ako figuríny pri crush testoch detských autosedačiek Zdroj: International Journal of Crashworthiness

Zvířeti na hlavu připevní kovový disk se senzory, což mu způsobí potíže s motorikou. Následně podstupuje fiktivní nehody, polovina z testovaných zvířat nárazy nepřežije. Experiment jim způsoboval zlomeniny, pohmožděniny i tržné rány. Pokud prase či pes kruté testování přežije, i tak ho čeká smrt, následuje kuchání, píší v blogu. Testy trvaly několik hodin, zvířatům nedávali jídlo ani pití.

Celé se to odehrává v Číně. PETA zdůrazňuje, že dnes již existují na testování i jiné metody, které jsou stejně efektivní a netrpí při nich živý tvor.

Domů
Sdílet
Diskuse