Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2019 15:58
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Řidič červené formule z dálnice D4 byl vypátrán, hrozí mu pokuta a zákaz řízení

NEWS
Uložit Uložené

Divoký jezdec byl polapen.

V září jsme vás informovali o hazardérovi, který se pustil do nebezpečné jízdy po dálnici D4 ve formuli. Policistům se povedlo jej dopadnout až dnes. Bláznivý nápad se pětačtyřicetiletému muži nejspíš prodraží, jelikož mu hrozí pokuta až 10 tisíc korun a až půlroční zákaz řízení. O pokračování vysílání informovala ČT24.

Doporučeno
V Česku se po dálnici proháněl řidič ve formuli. Teď po něm pátrá policie V Česku se po dálnici proháněl řidič ve formuli. Teď po něm pátrá policie 12. září 2019 14:51

Příbramští policisté se tehdy snažili polapit řidiče, kter pro ně tehdy v blíže neurčitý čas a den jel po dálnici D4 ve formuli.  Policisté zjistili, že jízda proběhla 8. září na úseku dálnice mezi Příbramí a Dobříší. 

Taková nebezpečná jízda podobným vozidlem je samozřejmě zakázána, mimo jiné proto, že závodnické vozidlo nedisponuje blinkry ani značkou SPZ. Obvinění na sebe proto nenechalo dlouho čekat. „Věc dne 7. listopadu předali příslušnému správnímu orgánu pro podezření ze spáchání přestupku v dopravě," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Doporučeno
Formule 1 představila nová pravidla. Auta se od roku 2021 výrazně změní Formule 1 představila nová pravidla. Auta se od roku 2021 výrazně změní 31. října 2019 19:10

V minulém článku jsme vám přinesli také informaci, že i když by se tak laikovi mohlo vozidlo jevit, nejednalo se o vůz formule 1.  Bočnice a křídla auta totiž značily spíše závodní auto třídy formule 2. Také se spekulovalo se také o tom, že tento neobvyklý výjezd po rychlostní silnici mohl být jistým marketingovým krokem. Tato teorie se však zatím nepotvrdila.

Domů
Sdílet
Diskuse