Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 17:38
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Travis Scott ovládl svět tenisek a zastiňuje i Kanyeho Westa. Kterými modely se trefil do černého?

Travis Scott ovládl svět tenisek a zastiňuje i Kanyeho Westa. Kterými modely se trefil do černého?
Zdroj: Nike
MÓDA
Uložit Uložené

Vybrali jsme 5 nejzajímavějších párů zpod rukou interpreta, jehož mnozí právem označují za ikonu.

Je mu 27 let a hudební průmysl mu leží u nohou. Travis Scott postupně bourá jakékoli limity nejen v rámci své tvorby, ale často i na módním poli, o čem nás nejednou přesvědčil na různých přehlídkách nebo předávání cen. 

Rodák z Houstonu si zamiloval i samotný proces navrhování a následné tvorby tenisek, přičemž díky Nike, respektive Air Jordan, může vize přetvářet do reálné podoby. Výsledkem jsou modely, které z pultů prodejen mizí během pár sekund a na stránkách typu Grailed se později prodávají i za několikanásobně vyšší částky.  

V průběhu let stihl ve spojitosti se jmenovanou značkou vytvořit desítky provedení, avšak ne všechny už dokázaly spatřit světlo světa. Následující výběr 5 nejhezčích modelů tě přitom přesvědčí o tom, že zastiňuje i Kanyeho Westa a jeho práci pro adidas.

Air Jordan 6 Retro Travis Scott

Úvod jsme se rozhodli věnovat čerstvému páru z interpretova portfolia. Konkrétně se přitom jedná o olivově zelené provedení modelové řady Air Jordan 6 s více detaily. 

Armádou inspirovaný odstín sedí na uvedenou siluetu dokonale a hlavní prim kromě bočního sáčku hrají také výrazné červené akcenty v podobě loga nebo stahovacího prvku. Nový pár s neporušenou krabicí se dá v normálních velikostech sehnat za přibližně 20 000 korun.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: The Source Magazine

Nike Air Force 1 AF 100

Uvedená silueta v posledních letech zaznamenala mimořádný úspěch a svůj rukopis na této legendě chce mít každý, kdo spolupracuje s Nike. Travis Scott samozřejmě není výjimkou a do úpravy Air Force 1 se pustil hned několikrát a vždy velmi trefně. 

Vůbec poprvé měl tu možnost během oslav 35. výročí tohoto modelu a danou šanci využil naplno, což dodnes oceňují nejen lidé bažící po vzácných kouscích, ale také mnozí odborníci. Odepínatelná „vlnovka“ posunula AF 1 na úplně nový level atraktivity, o čemž svědčí i jejich aktuální cena začínající na úrovni kolem 30 000 – 33 000 korun v nejvyhledávanějších pánských velikostech.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Sneaker Freaker

Air Jordan 4 Cactus Jack

Líbí se nám, že věrný fanoušek Rockets nemá nejmenší problém s experimenty a klidně dá na tenisky i netradiční barvu. Tyto krásky jsou dokonalým příkladem. 

Modelová řada Air Jordan 4 je oblíbenou záležitostí většiny sběratelů a Travis to šikovně využil ve svůj prospěch tím, že prvotně vyšly jen jako „Friends and Family“, což značí jediné. Limitovanou kvantitu a vysoké ceny. Na webu GOAT je tak najdeš od 100 000 korun. Kousky z veřejnosti dostupného releasu se pohybují od 23 000 korun za nový a nepoškozený pár. Rozdíly jsou jen minimální, ale lidé z oboru jdou od nepaměti vždy po vzácnějších provedeních.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Livestock
Doporučeno
Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) Supreme nosil už v roce 1997, dnes vlastní první resell obchod v Rakousku (Rozhovor) 14. září 2019 15:16

Air Jordan 1 Retro Mocha

Všichni milujeme AJ 1, a to nejen proto, že jde o vůbec první „signature“ tenisky pro Michaela Jordana, ale také pro jejich nadčasovost a krásu. Dnes už bývalý partner Kylie Jenner si pro své fanoušky připravil hned 2 varianty (High a Low) a musíme říci, že klasika je prostě klasika.

Travis ale i v daném případě dokázal překvapit a ikonické logo značky Nike obrátil naopak, což byl v konečném důsledku skvělý tah poutající pozornost. Navíc příjemné barevné provedení, které se hodí prakticky k čemukoli, je jasnou trefou přímo do černého.

V případě zájmu budeš muset ale sáhnout hluboko do peněženky. Cena za nový kousek se pohybuje na úrovni 43 000 korun, což zřejmě nejsi ochoten dát za tenisky, které budeš nosit do práce/školy.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Hypebeast

Nike Air Force 1 Cactus Jack

Závěr dnešního článku bude patřit nejmladšímu z řady tenisek, na kterých je Travis autorsky podepsán. Už jsme to zmínili několikrát v našich článcích, ale budeme se s radostí opakovat. 

Silueta Air Force 1 je nesmrtelná a napříč lety prožívala jen více či méně úspěšná období, přičemž aktuálně je na vrcholu oblíbenosti a svůj podíl na tom má také 27letý autor mnoha velkých hitů. V daném případě opustil od jednobarevného schématu doplněného o kontrasty a výsledkem je svěží provedení s nápisy či „skrytým“ zipem. Co tě možná potěší, je cena, která začíná na cca 15 000 korunách za nový pár.

Travis Scott tenisky
Travis Scott tenisky Zdroj: Hypebeast

P.S. – Některé z daných tenisek najdeš i na našem Marketu

Anketa:
Který model s rukopisem Travise Scotta je podle tebe nejhezčí?
Air Jordan 6 Retro „Travis Scott“
Nike Air Force 1 „AF 100“
Air Jordan 4 „Cactus Jack“
Air Jordan 1 Retro „Mocha“
Nike Air Force 1 „Cactus Jack“
Air Jordan 6 Retro „Travis Scott“
14 %
233 Hlasů
Nike Air Force 1 „AF 100“
15 %
251 Hlasů
Air Jordan 4 „Cactus Jack“
12 %
196 Hlasů
Air Jordan 1 Retro „Mocha“
33 %
563 Hlasů
Nike Air Force 1 „Cactus Jack“
27 %
458 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse