Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2019 10:02
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Plyn pod prešovským panelákem unikal více než půl hodinu, na tísňovou linku nikdo nezavolal. Obvinění jsou tři dělníci z Gelnice

NEWS
Uložit Uložené

Dělníci prý udělali zásadní chybu.

Policie obvinila v případě prešovské exploze v paneláku tři dělníky z Gelnice, kteří pracovali na živnost. Podle informací Korzára jejich pochybení spočívalo v tom, že po proražení potrubí zemního plynu nikdo z nich nezavolal na tísňovou linku, ani neupozornil obyvatele bytového domu, aby opustili prostor.

Z dostupných informací je jasné jen to, že pracovníci, kteří vrtali pod parkovištěm a chodníkem, jen poprosili stěžující si obyvatele, aby si otevřeli okna a zápach plynu vyvětrali. Plyn podle Korzára unikal více než 30 minut a dělníci zareagovali příliš pozdě.

Doporučeno
Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? Lidé vybrali obětem tragédie v Prešově stovky tisíc eur, firma nabízí postele zdarma. Co se událo od exploze ve 12:12:52? 8. prosince 2019 10:31

Postupně se o proražení potrubí dozvěděl i stavbyvedoucí, správce budovy, plynárenská společnost a policisté, než ale dorazili na Mukačevskou 7, bylo už pozdě. 

Kvůli explozi plynu došlo k úmrtí nejméně sedmi lidí, osmá osoba je stále nezvěstná a předpokládá se, že ji zasypaly ruiny z vrchních pater. Dalších 39 osob bylo zraněno a došlo i k výrazné škodě na majetku majitelů domů objektu zasaženého výbuchem a následným požárem, ale i okolních paneláků. Tato škoda zatím vyčíslena není, víme však, že exploze poškodila i zatím nezjištěný počet aut v celkové hodnotě necelých 4 milionů eur (asi 102 milionů korun).

Domů
Sdílet
Diskuse