Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 11:36
Čas čtení 1:03
Dominik Vetrák

Joaquin Phoenix je díky Jokerovi nejlepším hercem. V děkovné řeči nadával a prosil kolegy, aby nelétali soukromými letadly

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Phoenix poděkoval organizátorům za veganské menu a setřel své hollywoodské kolegy.

Joker od režiséra Todda Phillipse bodoval na letošních Zlatých glóbech. Kromě sošky pro Joaquina Phoenixe za jeho geniální herecký výkon získala vítězství i Hildur Guðnadóttir. Stala se první sólovou skladatelkou, která vyhrála Zlatý glób za soundtrack. Když si ale cenu přebíral Phoenix, nedržel si ubrousek před ústy. Nejprve poděkoval Asociaci hollywoodské zahraničního tisku za veganské menu, následně svým hereckým kolegům či režisérovi. 

„Drazí kolegové a nominovaní. Všichni víme, že mezi námi není žádná soutěž. Tuto show vytvořili proto, aby mohli prodávat reklamy na své seriály. Inspirovali jste mě, jsem váš student. Nedokážu pochopit, jak jste mohli tento rok udělat tolik krásné a jedinečné práce. Vím, že to mnoho lidí říká, ale jsem poctěn být na stejném seznamu jako vy.”

Celá, necenzurovaná verze jeho děkovné řeči

Phoenixova řeč působila místy zmatečně, ale mluvil od srdce a věcně. Při pohledu do očí své dlouholeté partnerky Rooney Mara jí ani nedokázal plnohodnotně poděkovat. Phoenix se pak věnoval i klimatickým změnám a aktuálním událostem v Austrálii.

Zpět
Sdílet
Diskuse