Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2020 11:31
Čas čtení 0:51
Matej Krajčovič

V Bratislavě se pohybuje 14letá dívka, které přesvědčuje řidiče, že má řídit tramvaj. Je oblečená v oficiální uniformě

NEWS
Uložit Uložené

Upozorňují na ni nástěnky ve vozovnách DPB.

Bratislavský dopravní podnik má problém, informují Bratislavské noviny. Po hlavním městě se má pohybovat mladá dívka oblečená v originální uniformě DPB, přičemž řidiče tramvají přesvědčuje, že je má vystřídat a v jízdě s cestujícími pokračovat ona. 

„Toto není naše řidička! Dejte si prosím pozor, nekomunikujte s touto osobou, ale zejména jí neumožňujte nástup do kabiny řidiče!“ má informovat text i s fotografií dívky umístěný na nástěnkách ve více vozovnách a provozovnách, kde se pohybují zaměstnanci.

V Bratislave sa pohybuje 14-ročné dievča, ktoré presviedča vodičov, že má šoférovať električku. Je oblečené v oficiálnej uniforme
Zdroj: www.bratislavskenoviny.sk
Doporučeno
Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) 28. ledna 2020 14:16

V Bratislave sa pohybuje 14-ročné dievča, ktoré presviedča vodičov, že má šoférovať električku.Je oblečené v oficiálnej uniforme
Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Web má fotografii osoby k dispozici, ale podle redaktorů může jít o nezletilé 13 nebo 14leté dítě, zveřejnil ji tedy jen rozmazanou. 

Má jít o fanynku hromadné dopravy, proto má na sociálních sítích několik fotografií s bratislavskými vozidly a mohla se tak dostat i k oficiální uniformě DPB. Podle nepotvrzených informací z podniku se také spekuluje, že dívka už takto jezdilo celou jednu trasu tramvaje X6, což mluvčí Adriana Volfová odmítla.

„DPB neeviduje, že by daná osoba řídila vozidlo. Za panelem tramvaje byla viděna ve chvíli, kdy vozidlo nebylo v pohybu, ale na konečné zastávce. Tímto porušil interní předpisy zatím nezjištěný zaměstnanec podniku, který jí to umožnil. Nemůžeme připustit, aby byly provoz a bezpečnost MHD jakkoli ohroženy, i z toho důvodu přistoupil k varovnému oznámení, protože evidujeme, že tato osoba disponuje uniformou řidiče,“ uvedla.

Domů
Sdílet
Diskuse