Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2020 22:20
Čas čtení 0:23
Adam Smeták

Česko hlásí 4. případ koronaviru

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nakaženou je žena z Ústecka. Případ souvisí s pozitivně testovaným mužem ze stejného kraje.

V pondělí večer oznámila Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem čtvrtý případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Jedná se o třiapadesátiletou ženu, kterou přijali na tamní infekční oddělení v neděli. S informací přišel server iDNES.cz, kterému ji potvrdil primář oddělení Pavel Dlouhý.

Nákaza souvisí s druhým případem z Ústí. Žena s onemocnění Covid-19 pobývala ve stejném hotelu jako první pozitivně testovaný pacient v kraji. „Je to zajímavá souvislost, v hotelu měly bydlet společně čtyři rodiny,“ uvedl pro iDNES.cz primář infekčního oddělení ústecké nemocnice Pavel Dlouhý. Nyní bude umístěna v izolovaných prostorách v nemocnici. 

Do nemocnice přišla s příznaky horečky, ziminice, bolestmi kloubů a kašlem. 

Doporučeno
Co dělat, když koronavirus zasáhne Česko: Příznaky, jak se chránit, karanténa i zásoby léků, jídla a vody Co dělat, když koronavirus zasáhne Česko: Příznaky, jak se chránit, karanténa i zásoby léků, jídla a vody 27. února 2020 10:00
Domů
Sdílet
Diskuse