Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2020 7:48
Čas čtení 11:51
Antonín Havlík

V Česku je vyhlášen stav nouze, omezeny akce, hospody a posilovny

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sledujeme nejdůležitější dění v Česku v rámci aktuálně se šířícího koronaviru.

  • V Česku je 116 pacientů nakažených koronavirem.
  • Vláda vyhlásila nouzový stav.
  • Na německých a rakouských hranicích budou zavedeny kontroly.
  • Mezi 20:00 a 6:00 se od pátku uzavřou provozovny stravovacích služeb.
  • Nákaza je potvrzena ve všech krajích České republiky.
  • Celkem bylo otestováno 1816 osob.

19:10 – Ukončujeme dnešní online reportáž k nákaze koronaviru v Česku. Děkujeme za pozornost.

19:09 – V Česku je 112 potvrzených případů nákazy koronavirem, řekl premiér Babiš na TV Prima. 

18:48 – Česká televize do týdne spustí vzdělávací web, bude na něm 3 tisíce výukových videí pro školy. Reaguje tím na aktuální uzavření základní a středních škol. Na svém Twitteru o tom píše ministr školství po jednání s generálním ředitelem ČT:

18:37 – Česko vyhlásilo stav nouze pouze pětkrát v historii. Přečti si o situacích, které si jej vyžádaly, v tomto článku:

Doporučeno
Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? Česká republika vyhlásila stav nouze jen pětkrát v historii. Které situace si jej vyžádaly? 12. března 2020 18:00

18:31 – Některé české IT firmy nabízejí pomoc. Chtějí postavit call centrum a masivnější trasování nakažených. (Respekt)

18:27 – Adam Vojtěch: Zákaz návštěv v nemocnicích má výjimku vztahující se k asistenci u porodu, popř. návštěvy v porodnicích. (TK)

18:23 – RegioJet přerušuje prodej a provoz svých mezinárodních vlakových a autobusových spojů, a to zatím do 5. 4. 2020. Oznámil to na svých stránkách. Poslední vlakové a autobusové spoje do většiny zemí pojedou v pátek 13. 3. tak, aby se ještě před půlnocí vrátily zpět do ČR. Vlakové a autobusové spoje mezi Českem a Slovenskem pojedou naposledy v neděli 15. března. Cestujícím s rezervacemi na mezinárodní spoje s odjezdy v termínu do 5. 4. 2020 včetně, budou vráceny peníze bez storno poplatku.

18:14 – V Česku zatím nejsou žádní uzdravení pacienti. To by musely prokázat dva negativní testy na přítomnost koronaviru v rozsahu 24 hodin. Sdělil to ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

18:13 – Adam Vojtěch: Jsme v situaci, kdy musíme táhnout za jeden provaz. Cítím podporu od všech od zdravotnictví, všichni se chtějí zapojit. Polovina ministerstva se věnuje aktuální epidemii. Máme šanci to zvládnout. (TK)

18:10 – Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula: Posílíme testování, zavedeme stacionární odběrová místa. Již funguje v Nemocnici Motol. Další budou následovat: Nemocnice na Bulovce, Thomayerova nemocnice a Ústřední vojenská nemocnice pro Středočeský kraj. (TK)

18:06 – Areály Pražského hradu a zámku Lány jsou uzavřeny pro veřejnost. Kancelář prezidenta republiky o tom informuje na svém Twitteru.

18:03 – Praha 1 vydala doporučení a pokyny proti šíření koronaviru, včetně důležitých kontaktů.

18:00 – Adam Vojtěch: Máme připraveny dodávky zdravotnických pomůcek. Zítra bude dodáno 60 tisíc respirátorů, příští týden 290 tisíc. Situace na trhu není jednoduchá. Roušek je dostatečný počet, k dispozici má být 20 milionů roušek. Zvyšujeme protestovanost v rámci veřejnosti. (TK)

❗17:55 – Adam Vojtěch: V Česku je 109 nakažených koronavirem, vážnější případy jsou momentálně dva. (TK)

17:48 – Brány pražské zoo se od pátku pro veřejnost uzavírají. Opatření platí až do odvolání.

17:43 – Exekutorská komora doporučila, aby nebyly neprováděny exekuce a držby až do odvolání. „Nejen z hygienických důvodů, ale i s ohledem na zadlužování u lichvářů, které mobiliárky často provází, když se dlužníci snaží sehnat peníze na ‚dobrovolnou‘ splátku,“  informuje Daniel Hůle.

17:35 – Ředitel České televize Petr Dvořák se obrátil na Andreje Babiše ohledně vysílání pro školy.

17:22 – Pražská burza hlásí největší propad od začátku hospodářské krize v roce 2008. Index PX se propadl o 7,84 pct. na 815,74 bodu. (ČT24)

❗17:14 – V České republice je už 104 případů nákazy koronavirem. České televizi to řekl premiér Andrej Babiš. Z toho 50 jej jich v Praze. (ČT24)

17:06  Vzhledem k nejnovějšímu rozhodnutí Vlády ČR, které vedlo k uzavření všech sportovních a relaxačních zařízení, jsme se rozhodli pozastavit možnost využití všech karet MultiSport s platností od 13. 3. 2020 od 6:00,“ uvádí na svém webu firma MultiSport.

16:58 – Server The Hockey News uvedl, že dle jeho zdrojů bude v příštích dnech oznámeno zrušení hokejového MS. Hojně sdílenou novinku nicméně dementovala sama Mezinárodní federace ledního hokeje. Oznámila, že ohledně šampionátu v současné době ještě žádné rozhodnutí nepadlo.

16:53 Ministerstvo zdravotnictví rozšířilo laboratorní kapacity na diagnostiku koronaviru. Ode dneška se zapojuje dalších pět diagnostických míst. ČT24 je uvádí na Twitteru.

16:38 – Ministerstvo zdravotnictví plánuje na 17:30 tiskovou konferenci k aktuální situaci a nově přijatým opatřením.

16:33 – Detaily o dočasném znovuzavedení ochrany vnitřních hranic Česka zveřejnilo ministerstvo vnitra.

16:29 – Další opatření bude patřit i směrem do okolních zemí z České republiky – zakázána bude autobusová, vlaková a lodní přeprava lidí, omezena bude letecká doprava. (ČT24)

16:15 – Ministr zahraničí Tomáš Petříček: Doporučil bych všem, kteří se mohou vrátit ze zahraničí, ať tak učiní před víkendem. Měli by se obrátit na leteckou společnost, měli by mít nárok na vrácení peněz. Z americké strany není řečeno, že by se zakázaly lety zpět do Evropy. V případě problémů se mají občané obrátit na konzulát. (ČT24)

16:13 – Národní referenční laboratoř Státního zdravotního ústavu doporučuje omezit prodej nebalených potravin a nápojů

16:07 – Studenti pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pomůžou s hlídáním dětí zaměstnanců Fakultní nemocnice Brno. Přímo v nemocnici pomáhají již studenti lékařské fakulty. Informuje o tom MUNI

16:05 – Ruší se extraliga ledního hokeje„Vláda vyhlásila nouzový stav, který bude platit měsíc. Proto bylo rozhodnuto o ukončení letošní sezony TELH,“ řekl serveru hokej.cz tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. 

15:56 – Přehledný seznam nových restrikcí, které začínají platit od pátku na území České republiky:

Doporučeno
Stav nouze v Česku. Vláda zavedla nové restrikce, tady je jejich přehled Stav nouze v Česku. Vláda zavedla nové restrikce, tady je jejich přehled 12. března 2020 15:55

15:51 – Prosím nepoužívejte k nástupu a výstupu přední dveře, žádá DPP. 

15:51 – Čeští a moravští biskupové ruší společné bohoslužby. (ČT24)

15:28Dům zahraniční spolupráce: Do odvolání se ruší zahraniční výjezdy jako například Erasmus. 

15:22 – Venkovní sportoviště, tedy ski-areály, prozatím budou otevřené.

15:05Prohlášení prezidenta Miloše Zemana: „Opatření přijatá Vládou ČR jsou nezbytná pro ochranu zdraví nás všech. Mají moji plnou podporu. Prosím, dodržujte stanovená pravidla. Zároveň vás všechny prosím, nepodléhejte strachu a panice. Naše země vždy dokázala překonat všechna protiventství. Dokážeme to i nyní. Táhněme za jeden provaz a buďme k sobě vzájemně ohleduplní a laskaví.“

15:03 – Generální sekretář FAČR Jan Pauly na Twitteru píše o nových zavedeních. 

15:02 – Od pátku se omezuje také provoz základních uměleckých škol

15:00 – Banky chtějí nabídnout možnost tříměsíčního odkladu splátek úvěrů občanům, kterých se nějak dotýká šíření koronaviru. (ČT24)

14:57 – Provoz nákupních center jako takových však krizový štáb zatím nezakázal. „Může se to stát, když se nám nepodaří minimalizovat počet nakažených,“ řekl Andrej babiš.

14:54 – V pátek od 6:00 se zakazuje činnost restaurací v nákupních centrech s prodejní plochou 5000 metrů čtverečných. Obchodní centra jako taková však nebudou zavřena.

14:50Dodržování karantény budou kontrolovat i policisté a správa sociálního zabezpečení. Při porušení hrozí pokuta až tři miliony korun.

14:47 – Ministr vnitra Jan Hamáček k omezení ve stravovacích službách: Pokud probíhá prodej jídla nebo pití, tak jde o stravovací služby. Omezení akcí do 30 osob se nevztahuje na restaurace, kromě hodin mezi 20:00 a 6:00.

14:46 – Mateřské školy uzavřeny nebudou. „Rozhodli jsme se tak hlavně pro to, abychom neztížili situaci matkám, aby chodily do práce,“ řekl Andrej Babiš.

14:43 – K metru a tramvajím se přidávají i autobusy v pražské MHD: „Ve stálých zastávkách budou od zítřka městské i příměstské autobusy otevírat všechny dveře bez nutnosti využívat tlačítka dveří (v zastávkách na znamení zůstává zatím stávající režim),“ píše

14:41 – České dráhy ruší mezinárodní dopravu od páteční půlnoci.

14:38 – Ministr vnitra Jan Hamáček: Máme seznam všech těch osob, kterým byla nařízena karanténa a bude se provádět jejich namátková kontrola. Z mého pohledu končí legrace.

14:36 – Češi, kteří dojíždějí za prací do Německa nebo Rakouska, vydá stát výjimku, aby mohli překročit kvůli zaměstnání hranice.

14:32 – Zdravotní stav nakaženého taxikáře v nemocnici Na Bulovce je vážný.

14:29 – Všichni Češi v zahraničí se budou moct do Česka vrátit, při návratu z rizikových oblastí musí podstoupit karanténu.

14:27 – Češi mají zakázáno jezdit do těchto zemí: Čína, Jižní Korea, Írán, Itálie, Španělsko, Rakousko, Německo, Velká Británie, Francie, Nizozemsko, Švýcarsko, Švédsko, Norsko, Belgie. 

14:26 – Ministr vnitra Hamáček: Ekonomiku je třeba udržet, opatření se vztahují na právu shromažďovacím, na zaměstnání to nemá žádný vliv.

14:23 – Z pátku na sobotu budou zavedeny kontroly na německých a rakouských hranicích. Otevřeny budou jen některé hraniční přechody. Je zastaveno vydávání víz i povolení k pobytu.

14:18 – V Česku od pátečních šesti hodin ráno se uzavřou sportoviště, zábavní zařízení či galerie. Mezi 20:00 a 6:00 se od pátku uzavřou provozovny stravovacích služeb

14:17 – Na Twitteru Úřadu vlády se objevil dokument, který zavádí nouzový stav, včetně detailů, které z toho vyplývají.

ŽIVĚ: Koronavirem je v Česku nakaženo 96 lidí, vláda vyhlásila nouzový stav. Zákaz akcí nad 30 lidí, omezení hospod a restaurací

14:15 – Česká vláda dále ruší s účinností od pátečních 6:00 ráno veškeré akce nad 30 osob.

14:13 – Vláda zavedla krizová opatření: Zákaz vstupu cizinců z rizikových oblastí (zahrnuje 13 zemí). Zároveň zakázala Čechům vstup do těchto oblastí. 

14:10 – Česká vláda přijala nová rozhodnutí. Vyhlásila nouzový stav na dobu třiceti dnů. Oznámil to premiér Andrej Babiš na tiskové konferenci.

13:59 – Na Slovensko se až do odvolání dostanou jen lidé s trvalým či přechodným pobytem na jejich území. Budou mezi občany distribuovat stovky tisíc roušek. 

13:45Slovensko zavádí nová opatření: Zavedení hraničních kontrol (a zachování pouze velkých hraničních přechodů), zavření všech tří mezinárodních letišť, zastavení mezinárodní přepravy kromě zásobování.

Dále pak zavírají školy a školská zařízení, sociální a kulturní centra a omezuje provoz obchodních center. Přes víkend bude možné nakoupit pouze potraviny, léky a drogerii. Zavřené budou bary, restaurace, lyžařská střediska, wellness centra a aquaparky. Vnitrostátní vlaky budou jezdit v prázdninovém režimu. Více v našem slovenském online reportu:

13:33„Pokles počtu cestujících byl včera a hlavně dnes ráno patrný snad ve všech prostředcích,“ hlásí pražský dopravní podnik. Zároveň potvrdil změny v pražské MHD od pondělí – metro a tramvaje beze změny, u autobusů se k již omezeným linkám 107, 119, 143 použijí mírně omezené jízdní řády z letošního ledna a února. Na příměstských linkách nepojedou školní spoje a linky s krátkým intervalem se mírně omezí.

13:26 – Server Aktuálně.cz získal návrh usnesení, kterým by vláda vyhlásila nouzový stav a zavedla další mimořádná opatření. S platností od „čtvrtečních 18:00 zakáže akce s účastí nad 10 osob, od 20:00 do 8:00 zakáže přítomnost veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb a začne platit i zákaz vstupu do posiloven, hudebních klubů či galerií“.

Týkalo by se to sportovišť, posiloven, koupališť, klubů, knihoven a galerií. O zavedení tohoto usnesení zatím vláda stále nerozhodla.

13:24 – Liberecké MHD od pátku 13. března zakáže v autobusech a tramvajích nástup předními dveřmi, a to i po 20. hodině. Nebude možné si koupit lístek u řidiče. (Deník)

13:10 – Povinnost podání daňového přiznání se bude pro fyzické osoby posouvat bez sankce o tři měsíce později. „Bez nutnosti prokázat důvody související s koronavirem. Tedy máte čas nikoliv do konce března, ale do 1. července. Zamezujeme tím koncentraci osob na úřadech a poštách,“ píše ministryně financí Alena Schillerová.

12:47 – Praha při pomoci osamělým seniorům spolupracuje s firmami Košík, Rohlík a Invia. 

12:42 – Významný pokles zaznamenal i bitcoin. Při hodnotě 134 954 Kč za 1 BTC je na nejnižší úrovni od května 2019. (Kurzy.cz)

12:40 – Vláda odvolala hlavní hygieničku Evu Gottvaldovou. Namísto ní pověřila ředitelku středočeské hygienické stanice Jarmilu Rážovou. (iDnes)

12:25 – Správa KRNAP uzavřela infocentra, muzea a ekocentrum veřejnosti.

12:17 – Oficiální video Ministerstva zdravotnictví o koronaviru:

12:12 – Nakladatelství Fraus zpřístupnilo do odvolání všechny elektronické učebnice pro základní a střední školy zdarma

12:02 – Stále se čeká na tiskovou konferenci po jednání vlády, které by mělo přinést další omezení v Česku. Podle informací iDnes.cz vláda zvažuje zákaz akcí nad 10 osob i zavření restaurací po 20. hodině do 8. hodiny ranní. Zákaz vstupu by pak mohl platit i pro posilovny, koupaliště či sportoviště. Tato restrikce však nebyla zatím oficiálně potvrzena vládou.

11:55 – Chance liga byla zrušena. „Švýcaři zrušili zbytek sezony, což je další velký krok ke zrušení MS v hokeji,“ píše na Twitteru sportovní šéfkomentátor ČT Robert Záruba. 

11:51 – Expert na cestovní medicínu a epidemiolog Rastislav Maďar doporučil omezit cestování na minimum. (ČT24)

11:47 – Ministerstvo zdravotnictví rozšiřuje kapacity infolinek. „Nově mohou občané, pokud potřebují poradit v souvislosti s koronavirem, volat také na infolinky všech zdravotních pojišťoven,“ napsal ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

ŽIVĚ: Koronavirem je v Česku nakaženo 94 lidí, vláda zvažuje uzavření restaurací, posiloven a zákaz akcí s více než 10 osobami
Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

11:42 – Třetina firem má alespoň jednoho zaměstnance v karanténě. Vyplývá to z šetření Svazu průmyslu a dopravy ČR.

11:28 – České dráhy ruší občerstvení formou pojízdného minibaru a prostřednictvím online portálu ve vlacích Pendolino. Oznámily to na Twitteru.

11:25 – Dva čeští senátoři jsou v karanténě, navštívili Itálii. Jde o Šárku Jelínkovou a Tomáše Goláně. Novinářům to oznámila vedoucí Kanceláře Senátu Jana Vohralíková. (ČT24)

11:04 – Aerolinky ČSA a Smartwings bezplatně změní termín letů. Rozhodli o tom poté, co americký prezident Donald Trump zakázal lety z Evropy do USA kvůli koronaviru. (Novinky.cz)

10:53 – Senátor Zdeněk Hraba (STAN) požádal akvapark Aquapalace Praha o „zvážení dočasného přerušení provozu“. Pro koupaliště a aquaparky opatření pro zamezení koronaviru neplatí. 

10:49 – Na Moravě a ve Slezsku byly kvůli šíření koronaviru odloženy všechny fotbalové soutěže od třetí ligy níže. Hrát budou zase až v dubnu. (Sport.cz)

10:47 – Praha schválila pomoc seniorům. Pomáhat jim bude např. s donáškou nákupů nebo léků.

10:20 – Předsedkyně zdravotních odborů Dagmar Žitníková: Pacienti by už při vstupu do nemocnice měli dostávat roušku, aby se tím ochránili zdravotníci. (TK)

10:15 – Předseda lékařských odborů Martin Engel: „Je velký problém se zdravotnickým materiálem pro lékaře. Některé roušky jsou mnoho let prošlé. Chybí jasné informace o tom, jak budou zajištěni zdravotníci a co se stane, až zdravotnicí budou mezi nemocnými.“ (TK)

10:09Koruna oslabuje. Její hodnota se poprvé od září 2019 dostala nad 26 korun za euro. (Kurzy.cz)

9:57Ministerstvo zahraničí: Doporučujeme možnost předčasného návratu, pokud to situace umožní a udržovat kontakt s leteckou společností. Během nadcházejícího víkendu zřejmě dojde ke změnám v letecké dopravě.

9:54 – Na pražské burze od rána klesá hodnota akcií. Vyplývá to z webu Prague Stock Exchange.

9:32 – Podle ministra zdravotnictví má u tři pacientů nákaza vážný průběh. (ČT24)

9:12 – Od devíti hodin začalo mimořádné jednání vlády. Stav kolem koronaviru se podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha nevyvíjí dobře. Budou zřejmě zavedena další opatření. (ČT24) Tisková konference je naplánována na 10:00, budeme ji sledovat.

9:07 – Podle ministra vnitra Hamáčka se na německé a rakouské hranice vrátí kontroly, stát se tak má od páteční půlnoci. (ČT24)

9:06 – Na Slovensku začala platit mimořádná situace. Dosud se tam potvrdilo deset nakažených. Platí zákaz organizování hromadných sportovních, kulturních a společenských akcí, týká se to i bohoslužeb. Aktuální stav sledujeme v online reportáži:

9:01 – Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch před mimořádným jednáním vlády: V tuto chvíli je všechno na stole, musíme jednat rychle, teď bychom měli být razantní spíš více než méně. (ČT24)

8:56Nemocnice Na Bulovce: „Na Infekční klinice naší nemocnice je nyní hospitalizováno 6 pacientů pozitivních na koronavirus. Jeden pacient je ve vážném zdravotním stavu na JIP se zavedenou plicní ventilací. Jeho stav komplikuje přidružené chronické onemocnění.“

8:47 – Za 24 hodin policie zkontrolovala na hranicích 27 826 vozidel, a teplotu změřila u 17 542 osob. Policisté odstavili dvě vozidla s podezřením na nákazu koronavirem a do karantény převezli dvě osoby. Policie to uvedla na svém Twitteru.

8:39 – Koronavirus celosvětově: 126 258 nakažených / 4638 mrtvých / 68 284 vyléčených. (Johns Hopkins University)

8:34 – Češi mohou mít problém s návratem z USA. „Buďte ve spojení se svým dopravcem,“ radí ambasáda. 

8:11 – Čeští zdravotníci patří vzhledem k nákaze k nejohroženější skupině. Chybí jim respirátory, jejich náchylnost ovlivňuje i věk. Ministerstvo chce do konce týdne dodat do nemocnic na 200 tisíc respirátorů, pak počítá se 40 tisíci respirátory týdně. (Deník N)

8:09„Vláda by dnes měla rozhodnout o vyhlášení nouzového stavu,“ píše ministr vnitra Jan Hamáček na svém Twitteru.

8:05 – Česko se podle guvernéra ČNB Jiřího Rusnoka nemusí horších časů z hlediska ekonomiky nijak obávat. Tuzemský trh je podle něj v relativně komfortní pozici: má velmí nízké zadlužení, jeho banky jsou v dobré kondici, má velké devizové rezervy a vlastní měnu. Na horší časy je dobře připraveno. (Interview ČT24)

8:00 – Na dnešním dopoledním mimořádném jednání vlády budou přítomni i ředitel Státního zdravotního úřadu a ředitel hygienických stanic Prahy, Středočeského kraj a Ústeckého kraje, kde je největší výskyt nákazy koronavirem. Uvedl to Andrej Babiš na svém Twitteru. Spolu s informací, kolik se v každém kraji nachází nakažených. Koronavirus se už rozšířil do všech krajů.

7:58 – Karanténa Prahy ani zavírání obchodů se neplánuje. „Někdo šíří po Facebooku nepravdivou zprávu, že budeme zavírat obchody. Není to pravda, nic takového jsme neřekli a neplánujeme. Mrzí mě, že se někteří lidi takhle chovají. A další nepravdivá informace, kterou někdo šíří, je, že má být zítra vyhlášena karanténa Prahy. Není to pravda,“ píše na Twitteru premiér Andrej Babiš.

7:52 – První případ nákazy hlásí i Karlovarský kraj. Jde o muže staršího 65 let, který se vrátil ze severní Itálie. (ČT24)

7:51 – V Jihočeském a Libereckém kraji mají nakažené koronavirem. V prvním případě jde o muže středního věku, pracujícího v Německu (v domácí karanténě), druhým o 59letou ženu, která lyžovala v Itálii (v uspokojivém stavu na infekčním oddělení v Liberci). (ČT24)

7:40 – Americký prezident Donald Trump zakázal na 30 dní všechny lety z Evropy do USA.

 

zdroj: Ministerstvo zdravotnictví


Česko má od středy zavedena některá razantní opatření, která by měla zpomalit šíření koronaviru SARS-CoV-2. Byl zaveden zákaz akcí nad 100 lidí, zavírání škol a zakázání návštěv  v nemocnicích a domovech pro seniory.

Zlomový je případ pražského taxikáře, který vezl na devadesátku lidí a je momentálně mezi pacienty ve vážném stavu. Neměl žádné blízké vazby na již nakažené, nakazit se tak zřejmě měl od pasažéra.

Za dva dny se počet nakažených skokově zvýšil. Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula očekává, že dojde k nárůstu až na 200–400 lidí. Školy podle něj zůstanou zavřené nejspíše jeden měsíc.

Doporučeno
15 otázek ohledně koronaviru, na které potřebuješ znát odpověď 15 otázek ohledně koronaviru, na které potřebuješ znát odpověď 10. března 2020 11:00
Domů
Sdílet
Diskuse