Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2020 12:51
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Liga mistrů a Evropská liga se odkládají kvůli pandemii koronaviru

SPORT KORONAVIRUS
Uložit Uložené

UEFA to oznámila na oficiálních stránkách.

 Všechny zápasy Ligy mistrů a Evropské ligy, které se měly hrát příští týden, se odkládají. Uvedla to v tiskové zprávě fotbalová asociace UEFA. Reaguje tak na pandemii koronaviru, která neminula i některé kabiny velkoklubů.

Doporučeno
Hráči Realu Madrid jsou v karanténě, první španělská fotbalová liga odkládá zápasy Hráči Realu Madrid jsou v karanténě, první španělská fotbalová liga odkládá zápasy 12. března 2020 13:17

„Vzhledem k vývoji pandemie Covid-19 v Evropě a s tím spojenými rozhodnutími různých evropských vlád bylo rozhodnuto, že se všechny klubové soutěže, zaštítěné asociací UEFA, které se měly hrát příští týden, odkládají,“ stojí v rozhodnutí, které v pátek vyvěsila instituce na svých stránkách.

Odklad se tak dotkne osmifinále Ligy mistrů, které se mělo hrát 17. a 18. března, následně se odkládají také všechny zápasy osmifinále Evropské ligy, které se měly hrát 19. března, a čtvrtfinálové zápasy juniorské Ligy mistrů, jež byly naplánovány na 17. a 18. března.

Stalo se tak to, co většina fanoušků očekávala. Už dříve tento týden se odložily zápasy Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Realem Madrid a Juventusem Turín s Lyonem. Obránce italského mistra Daniel Rugani měl totiž pozitivní test na koronavirus, španělský Bílý balet zase sdílí sportovní středisko se stejnojmenným basketbalovým týmem, v němž měl jeden z hráčů také pozitivní test. 

„Kdy se tyto zápasy odehrají se rozhodne až v dalších dnech. Důsledkem posunutí osmifinálových odvet je také posunutí losování čtvrtfinálových termínů Ligy mistrů a Evropské ligy, které měly proběhnout 20. března,“ uvedla UEFA.

Doporučeno
V kabině Juventusu Turín okolo Cristiana Ronalda potvrdili koronavirus. Nakažený je italský obránce V kabině Juventusu Turín okolo Cristiana Ronalda potvrdili koronavirus. Nakažený je italský obránce 12. března 2020 11:43

Jak se evropský fotbal k pandemii postaví, se rozhodne na videokonferenci 55 členů UEFY se zástupci Evropské klubové asociace a evropských lig, a to ve čtvrtek 17. března.

Domů
Sdílet
Diskuse