Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2020 20:22
Čas čtení 8:27
Vojtěch Vanda

Nechal jsem se v Brně otestovat na koronavirus. Dvě hodiny v řadě na slunci, nuda, a výsledek, který není úplně pozitivní

REFRESHER BRNO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Stát potřebuje naši pomoc. Neváhal jsem tedy a přijel na Moravské náměstí, abych se nechal otestovat a zjistil, jak to všechno vlastně funguje.

„Jsem připraven pomoci v boji proti koronaviru,“ konečně si sám pro sebe říkám, když v pátek ráno sjíždím ze sídliště do středu Brna. Člověku se prostě chce jít ven; jak březen tak duben překvapují prakticky bezchybným jarním počasím, a to v dobrém slova smyslu. Modré dopolední nebe bez jediného mráčku mi zlepšuje náladu, když jej sleduji skrze škvíru střešního okna mezi tyčovými sběrači trolejbusu.

Doporučeno
Vláda ruší zákaz volného pohybu osob. Od zítřka bude možné vycestovat do zahraničí Vláda ruší zákaz volného pohybu osob. Od zítřka bude možné vycestovat do zahraničí 23. dubna 2020 21:48

Nemůžu popřít, že cítím lehké svrbění po těle, když poprvé dorazím ke sběrnému místu na Moravském náměstí. Po včerejším spuštění plošného testování v celé republice byl právě brněnský Moravák tou horkou zónou číslo jedna. Prý zde došlo dokonce k potyčkám, lidé nedodržovali rozestupy a bylo jich mnoho. Což mě včera přivedlo k tomu si připravit malý plán, jakým způsobem celé testování podstoupím.

Otevřel jsem si webové stránky studie kolektivní imunity SARS-CoV-2-CZ-Preval, kde jsem si přečetl, co všechno se mi bude dít. „Vážení občané, chceme vám nabídnout účast ve studii, která vám umožní zjistit, zda jste se setkali s nákazou novým typem koronaviru,“ psali. „Bezva,“ řekl jsem si, „proto na to koukám.“ Spíš mě ale zajímalo, jak to bude probíhat.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 83808 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse