Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. dubna 2020 12:32
Čas čtení 5:28
Ondřej Jarůšek

10 nejlepších herních klasik, které ti zkrátí čas v karanténě

TECH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Přinášíme ti další tipy na skvělé hry.

V našich končinách stále platí nouzový stav, který byl vyhlášen v souvislosti v pandemií koronaviru, a tak pokud se i tobě náhle nahromadilo množství volného času, využít jej můžeš například hraním her. Před několika týdny jsem ti přinesli výběr nejlepších postapokalyptických her za posledních 10 let a dnes ti přinášíme další skvělé herní tipy.

Tentokrát jsme se podívali hlouběji do historie a vybrali nejlepší nostalgické hry, na které si jistě každý hráč rád zavzpomíná. V našem seznamu najdeš hry z devadesátých let i ty, které vyšly po přelomu tisíciletí. Ve všech případech se jedná o kultovní klasiky, které by neměly chybět v knihovně žádného herního nadšence. Tak jdeme na to!

Doporučeno
15 nejlepších postapokalyptických her 15 nejlepších postapokalyptických her 17. ledna 2023 11:00

Mafia: The City of Lost Heaven

Kolikrát jsi už dohrál nejznámější českou hru? V redakci to zřejmě nespočítáme na prstech obou rukou a pravděpodobně nebudeme sami. Není českého a slovenského hráče, který by veleúspěšný počin Dana Vávry neznal a neprošel mu alespoň jednou pod rukama. Mafia se zkrátka zapsala tučným písmem do historie domácí herní scény a je pevně spjatá s dětstvím mnohých z nás.

Děj hry určitě důvěrně znáš. Poctivý taxikář Tommy Angelo se ne zrovna dobrovolně ocitne uprostřed gangsterské přestřelky, čímž započne jeho nový život – život mafiána, který si buduje jméno plněním rozkazů pro dona Salieriho a zanechává při tom za sebou haldy těl. Příběh o moci, přátelství a zradě je nadčasový a dnes si jej užiješ stejně jako před téměř 20 lety. Zapomenout nesmíme ani na dokonalý dobový soundtrack. Český dabing už je jen třešničkou na dortu.

Zahraj si v karanténě těchto 10 nostalgických her

DOOM

Kultovní střílečka, jejíž význam pro světový průmysl je naprosto zásadní. Slavný titul z dílny Johna Carmacka a Johna Romera z roku 1993 definoval žánr FPS (first-person shooter) a dodnes patří k nejpamátnějším hrám z 90. let. Sami jsme se zrovna před pár týdny přesvědčili o tom, že hra je naprosto úžasná i po téměř třech desetiletích.

Hra vypráví příběh bezejmenného mariňáka, který se na měsících planety Mars Phobos a Deimos probojovává hordou démonických nepřátel, jež se teleportační bránou začala hrnout do našeho světa. Značka se zrovna nedávno dočkala nového dílu s podtitulem Eternal, kteří někteří označují za vůbec nejlepší střílečku všech dob, krok vedle ale neuděláš ani s prvním dílem, který si během let zamilovaly miliony hráčů napříč generacemi.

Zahraj si v karanténě těchto 10 nostalgických her

Grand Theft Auto: San Andreas

„Ah s**t, here we go again.“ Tato slavná věta utkvěla v paměti určitě i tobě. Hlavní protagonista Carl Johnson (neboli „CJ“) se po letech vrací zpátky do své staré čtvrti a znovu se ocitá v problémech, kterým zkrátka není úniku. V ulicích válčí gangy, nástrahy města číhají skoro na každém rohu a hned v úvodní scéně si na našeho hrdinu došlápne zkorumpovaná policie. Vítej v betonové džungli, kde se život s nikým nemazlí.

Doporučeno
Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky Zhubni doma díky videohrám. Pohybové a rytmické hry ve virtuální realitě pro PlayStation ti propotí tričko do poslední nitky 19. března 2020 10:05

Studio Rockstar Games nám přineslo již celou řadu herních klenotů a GTA: San Andreas je bezesporu jedním z nich. Není proto divu, že se hry od roku 2004 prodalo již několik desítek milionů kusů. Jedná se dokonce o nejprodávanější hru na PlayStation 2. Titul nám přirostl k srdci díky postavám, příběhu a nepřebernému množství aktivit, do kterých se ve virtuálním městě můžeš pustit. Pokud si tedy chceš zavzpomínat, GTA: San Andreas bude ideální volbou.

Zahraj si v karanténě těchto 10 nostalgických her
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 83497 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse