Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. dubna 2020 13:47
Čas čtení 3:53
Vojtěch Vanda

Vyjádření ke zrušení pandemických opatření: Ovčáček prosí Boha o ochranu před soudci, podle Kalouska je vláda banda amatérů

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mimo jiné se vyjádřili také ministr vnitra Jan Hamáček, a opoziční předsedové stran Ivan Bartoš, Petr Fiala nebo Markéta Adamová.

Pravomocný rozsudek Městského soudu v Praze z dnešního dne vzedmul názorovou vlnu českých politiků a dalších osobností. Proces rušící čtveřici opatření ohledně volného pohybu, služeb a maloobchodu, jehož výsledek může vláda zákonným způsobem zvrátit do 27. dubna, okomentoval například ministr vnitra Jan Hamáček, mluvčí prezidenta republiky Jiří Ovčáček nebo předseda Pirátské strany Ivan Bartoš.

Doporučeno
Soud zrušil opatření omezující volný pohyb, maloobchod a služby Soud zrušil opatření omezující volný pohyb, maloobchod a služby 23. dubna 2020 12:36

Kvůli poprasku, který rozsudek vyvolal, sdílela tiskovou z právu z rozhodnutí Městského soudu v Praze na Twitter tisková mluvčí soudu Markéta Puci. 

ČT24 získala k tématu vyjádření od ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha„Ministerstvo zdravotnictví bude hledat řešení, jak vyhovět soudu a současně zachovat opatření, která jsou klíčová pro omezení šíření epidemie. Diskuzi považuje za právní, řeší jen formu přijatých opatření,“ míní.

Ministru vnitra Janu Hamáčkovi zase přišlo rozhodnutí pražského soudu jistým způsobem vhod. Od včerejška se totiž pře s premiérem Andrejem Babišem ohledně toho, jak dlouho by měl ještě nouzový stav v České republice trvat. Babiš a ANO preferují zrušení v termínu, tudíž na konci dubna, ČSSD v čele s Hamáčkem preferují nouzový stav prodloužit.

Domů
Sdílet
Diskuse