Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. dubna 2020 10:00
Čas čtení 2:12
Dominik Vetrák

5 největších propadáků roku 2019. Disney kvůli X-Men přišlo o 130 milionů dolarů a Terminátor je v minusu 120 milionů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Představujeme 5 filmů, které v roce 2019 svým studiím prodělaly nejvíce peněz.

Experti na kasovní tržby z Deadline přišli s žebříčkem 5 filmů, na kterých hollywoodská studia v roce 2019 prodělala nejvíce peněz. Jejich tržby z kin a prodeje fyzických a digitálních nosičů jednoduše nestačily pokrýt vysoké náklady. Tržby ze vstupenek do kina si dělí jejich provozovatelé i produkční studia a distributoři. Zaplatit tak musí spousta lidí, o kterých se běžně v tabulkách nedozvíš.

Doporučeno
10 seriálů na Netflixu, které doporučují i nejpřísnější kritici 10 seriálů na Netflixu, které doporučují i nejpřísnější kritici 26. dubna 2020 15:40

5. Missing Link (UAR/Annapurna/Laika) – ztráta 101,3 milionu dolarů

U nás znáš tento animák spíše pod jménem Hledá se Yetti. Děj se soustřeďuje na Yettiho, který hledá své rodiště. Snímek byla dokonce nominován na Oscara. Vytvořilo jej studio Laika, které je známé technologií stop-motion. Spojují statické scény, čímž vytvářejí jedinečný efekt animace. V minulosti se postarali o Boxtrolls, Paranorman či skvělé Kubo a kouzelný meč.

Snímek zabil vysoký produkční rozpočet v hodnotě 100 milionů dolarů. Popravdě, nechápeme, kde se těch 100 milionů ztratilo. Animák v kinech vydělal celosvětově 26 milionů, z čehož studio dostalo 8 milionů zpět. Celkové příjmy byly na úrovni 73 milionů, zatímco náklady 174 milionů.

Domů
Sdílet
Diskuse