Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorován obsah společnosti Jägermeister.
6. května 2020 13:01
Čas čtení 1:24
Ondřej Jarůšek

Módní designér Jan Černý představuje unikátní módní show, o hudbu se postaral NobodyListen a The Musa

MÓDA
Uložit Uložené

Užij si novou módní online show od předního českého designéra.

Známý český módní designer Jan Černý představil v pátek 1. května 2020 svou novou kolekci čítající desítky unikátních kousků. I on se dokázal pohotově přizpůsobit aktuální pandemii koronaviru a své nejnovější modely světu ukázal v rámci online show bez účasti veřejnosti. 

Unikátní prostor i zvuk 

Dějištěm se staly netradiční prostory sportovní haly, do kterých Jan Černý zamířil po návratu z půlroční stáže v pařížské dílně světové značky Louis Vuitton. Nechyběl ani hudební doprovod, na kterém se podílel DJ NobodyListen a brněnský talent The Musa. Módní show podporuje Jägermeister Scharf.

„Nad svou show vždycky přemýšlím jako nad uceleným zážitkem. Kromě kolekce, kterou chystám, je pro mě naprosto důležitý unikátní prostor, zvuk, světlo. Sportovní hala na mě působí svým obrovským prostorem a taky vizuálně zapadá do stylu nové kolekce,“ řekl designér Jan Černý.

Módní designér Jan Černý představuje unikátní módní show, o hudbu se postaral NobodyListen a The Musa
Zdroj: Jägermeister

Designér na sebe výrazně upozornil díky vlastní kolekci legendárních bot Prestige, kterou představil v roce 2018. Často pracuje s uniformitou nebo transformací ikonických kusů pánského šatníku. Jeho tvorba se vyznačuje surovou prací s oděvem, rozložením a následovným znovusestavením jednotlivých kusů, od denimových bund a košil po psychedelické kožešiny a rekonstruované jeansy. Svoji nejnovější kolekci pojmenoval jednoduše Jan Cerny FW20.

Stáž v Louis Vuitton 

Kromě řady originálních módních návrhů se však Černý může pochlubit i 6měsíčním působením v týmu návrháře Virgila Abloha. S ním spolupracoval na několika kolekcích a sbíral potřebné zkušenosti pro svou další práci.

„Stáž v Louis Vuitton mě obrovsky posunula v pracovním i osobním životě. Strávil jsem jaro a léto v Paříži, viděl jsem tu nejlepší kvalitu zpracování oblečení, jaká existuje, dennodenně jsem pracoval s těmi největšími profesionály v mém oboru. Byla to pro mě skvělá zkušenost, která se určitě propíše i do nové kolekce, mám na sebe teď ještě mnohem větší požadavky,“ doplnil Černý.

Hudební doprovod celé online akce zastřešil DJ a hudební producent NobodyListen a velmi talentovaný DJ z Brna, který si říká The Musa. „S Honzou máme skvělý napojení a většina věcí se děje bez toho, aniž bychom to museli nějak složitě okecávat, prostě tak samo. Honza mi ukázal-popsal, jak bude kolekce vypadat, řekl mi nějakou představu na vývoj celé show a ve studiu jsme měli dost rychle hotovou jasnou představu,“ poslal spolupráci Jakub Strach aka NobodyListen. 

Módní designér Jan Černý představuje unikátní módní show, o hudbu se postaral NobodyListen a The Musa
Zdroj: Jägermeister
Domů
Sdílet
Diskuse