Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
14. května 2020 10:44
Čas čtení 5:02
Viktor Kniš

Tekashi lhal, když soudu řekl, že se chce změnit a být symbolem naděje: 5 chyb, které udělal 6ix9ine po propuštění

Tekashi lhal, když soudu řekl, že se chce změnit a být symbolem naděje: 5 chyb, které udělal 6ix9ine po propuštění
HUDBA
Uložit Uložené

Tekashi je už několik týdnů v domácím vězení a jeho kontroverze graduje, i Ego si už dnes myslí, že je 6ix9ine v ohrožení života.

„Bojím se o něj. Tak, jak snadno sundali Nipseyho, XXXTentaciona nebo Pop Somoka, o tom jste většina z vás ani nečetli. Jemu se také může něco hrozné stát,“ konstatuje člen Kontrafaktu Ego, který měl v minulosti k Tekashimu blízko během jeho návštěv na Slovensku. I on si myslí, že současné provokace mohou dopadnout velmi špatně. Všechny tři rapery, které Ego jmenoval, v posledních letech někdo zastřelil.

Doporučeno
Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti 26. září 2019 18:46

Tekashiho kroky je dnes náročné nesledovat, protože jeho aktivity mají obrovský hype. Připravili jsme proto krátký souhrn toho, co všechno nás už překvapilo vzhledem k aktuální situaci pro 24letého rapera.

5 chýb, ktoré 6ix9ine spravil po prepustení: Riskuje život, keď kričí, že je kráľom New Yorku a ukazuje šperky?
Zdroj: 6ix9ine/IG
Lhal soudci, který rozhodl o jeho budoucnosti

6ix9ine se do vězení dostal v listopadu 2018, obvinili ho v souvislosti s pašováním drog, násilnými a ozbrojenými trestnými činy a propojením s gangem Nine Trey. Maximální 47letý trest za mřížemi ale nedostal, protože se dohodl s federální policií a pomohl usvědčit 11 členů gangu, kteří se nakonec všichni přiznali, resp. jim vinu dokázal soud. Prokurátor ocenil Tekashiho spolupráci a navrhl snížení trestu na nutné minimum, protože to byl právě duhový raper, kdo ztotožnil hlasy, obličeje, přezdívky a civilní jména členů Nine Trey.

Proč by někdo chtěl raperovi ublížit je zřejmé, a proto je nepochopitelné, proč zvolil rétoriku, která ho může stát život. Tekashi je kvůli koronavirové pandemii na svobodě už několik týdnů, do starých kolejí plných kontroverze se ale vrátil hned v pátek, kdy vydal svůj nový klip. V něm mladý interpret ukazuje, že velkou část toho, co řekl u soudu v rámci své závěrečné řeči, nemyslel vážně. 

Dnes už 6ix9ine sebevědomě vykřikuje, ohání se slovem „udavačství“, zároveň ukazuje řetízky a nadává všem okolo. V dopise soudci, který rozhodl o zkrácení jeho trestu ze 47 let na 24 měsíců Tekashi tvrdil, že se změní: „Chci využít své platformy na to, abych napravil všechny své chyby. Chci inspirovat mladé. Mé aktivity budou vyprávět pravdivý příběh úspěšného růstu, vykoupení a ukáží mou ochotu změnit se,“ napsal v dopise Tekashi.

Dnes už víme, že to není pravda a zároveň je téměř jisté, že výstřední Daniel s duhovými copy nebude mít důvod zpomalit. 

Tekashi soudci: Změním se k lepšímu, jsem vzorem pro miliony lidí; Tekashi po propuštění: Jsem králem New Yorku

„Od doby, kdy jsem byl ve vězení, měl jsem spoustu času přemýšlet o bezohlednosti a hlouposti mých rozhodnutí. Budím se každé ráno a ptám se sám sebe, zda to za to stálo. Vím, že můj život nebude nikdy stejný, ale doufám, že tato změna bude k lepšímu, protože stále považuji sama sebe za vzor pro miliony lidí jako umělec, celebrita a lidská bytost. Jsem šťastný, že veřejnost je svědkem toho, jakým způsobem se vyrovnám s důsledky svých činů, protože uvidí, co se stane, když se zapletou s gangem,“ psal Tekashi soudci Paulovi Engelmayerovi.

Samozřejmě, neexistuje komunikační manuál k tomu, jak se chovat po propuštění, Tekashi se však prakticky okamžitě vrátil k velmi kontroverznímu tématu, že je králem New Yorku, což pro něj bylo nebezpečná už před uvězněním. V té době mu ale ještě kryli záda ozbrojení členové gangu Nine Trey.  

Dnes opět naplno křičí, že mu patří město New York, argumentuje tím, že má obrovská čísla. Aby o tom věděl opravdu každý, zaplatil si i reklamu na Times Square, kde nechal na obrovský banner napsat „Král je zpět”.

5 chýb, ktoré 6ix9ine spravil po prepustení: Riskuje život, keď kričí, že je kráľom New Yorku a ukazuje šperky?
Zdroj: akadmiks/IG
Už není tajemstvím, kde se nachází

6ix9ine měl jedinečnou příležitost ukrýt se před světem kdekoli ve Spojených státech. On si vybral Long Island v New Yorku. To by bylo v pořádku, kdyby nešlo o dům v zastavěné oblasti, kde ho fanoušci velmi rychle našli. Důvod? Vyšel na balkon, aby se vyfotil s penězi a natočil video s řetízky a hodinkami v hodnotě 2,2 milionu dolarů. Oblékl si výrazné tyrkysové oblečení a na budově svítil jako policejní maják.

Doporučeno
5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 5 důležitých otázek o Tekashim po propuštění: Může jít na Instagram? Je v ohrožení života? Čeká ho program na ochranu svědků? 3. dubna 2020 10:26

Pár hodin poté, co se po internetu rozšířilo video Tekashiho pohybujícího se na balkoně, se už musel stěhovat. Netrvalo dlouho a jedno z jeho aut objevili mladí fanoušci i na jiném místě v New Yorku.

Ještě stále není jasné, jakým způsobem bude chtít raper chránit svou bezpečnost, když skončí pandemická omezení. Vzhledem k tomu, jak se nyní chová, to vypadá tak, že se 6ix9ine bude chtít vrátit ke starému životu a možná i koncertovat. Podle TMZ měl už několik nabídek za stovky milionů dolarů.

5 chýb, ktoré 6ix9ine spravil po prepustení: Riskuje život, keď kričí, že je kráľom New Yorku a ukazuje šperky?
Zdroj: 6ix9ine
V argumentaci zatím selhává

Tekashi dnes už otevřeně mluví také o tom, proč se z něj stal udavač. Očekávaná opatrnost a komunikační taktika se nedostavily, samozvaný král New Yorku se na to vrhl zhurta a říká, že neměl na výběr. To, že udal členy gangu, by podle něj udělal každý. 

Nyní svému okolí ukazuje, že bohatství, svobodu a možnost tvořit získal na úkor lidí, se kterými dříve páchal zločiny a ještě na tom i profituje. 

Ani bývalí bodyguardi, kteří se starali o jeho bezpečnost krátce před uvězněním, už nejsou ochotni ho chránit a z jejich slov vyplývá, že názor nezmění za žádné peníze. Dá se předpokládat, že s jeho jednáním mohou mít problém oba tábory amerických pouličních gangů – Bloods i Crips. Porušil totiž jedno z jejich základních pravidel, když vyměnil svou svobodu za uvěznění všech členů odnože gangu Bloods, která se jmenovala Nine Trey.

Ochranka má problém i s tím, že 6ix9ine v minulosti nebyl takový gangster, za jakého se vydával. Je ale třeba brát v úvahu fakt, že pokud by měl někdo eminentní zájem na tom, aby se Tekashimu pomstil, asi by to už při tolika příležitostech za posledních pár dní udělal. 

Ve skutečnosti přitom nezačal špatně. Jeho postup po propuštění vypadal správně. Choval se nenápadně. Utahoval si sám ze sebe, když odpověděl na slova starosty Los Angeles tím, že udá každého, kdo nebude dodržovat opatření v souvislosti s koronavirem nebo když na svém již skoro dvacetimilionovém Instagram sledoval jako jediný profil newyorské policie.

5 chýb, ktoré 6ix9ine spravil po prepustení: Riskuje život, keď kričí, že je kráľom New Yorku a ukazuje šperky?
Zdroj: 6ix9ine/IG

Nezajímá se o dceru, pravdu neříkala ani Tekashiho matka

Tekashi soudu tvrdil, že chce být po propuštění symbolem naděje pro každého, kdo v životě udělá chybu a ukáže, že se z ní dokáže poučit. Zároveň soudce po vyřčení rozsudku argumentoval v souvislosti s obzvlášť zásadním snížením výšky trestu i tím, že jeho dcera Daniela by neměla trpět za skutky gangu. U soudu vícekrát zaznělo, že Tekashi je otcem.

Doporučeno
Je 6ix9ine v ohrožení života? Žena na Instagramu prozradila, kde se skrývá, museli ho převézt na nové tajné místo Je 6ix9ine v ohrožení života? Žena na Instagramu prozradila, kde se skrývá, museli ho převézt na nové tajné místo 10. května 2020 9:10

Tekashiho matka Navidad Perez-Hernandez ho jako svědkyně před soudem popsala jako člověka, který má dobré srdce. Zároveň dodala, že uvěznění Tekashiho je nespravedlností vůči rodině jako takové, protože se na něj všichni spoléhají. Pro své nejbližší byl podle matky emocionální, finanční i fyzickou oporou v době, kdy to nejvíce potřebovali. 

„Je to nespravedlnost vůči jeho dceři, která je na něm závislá a zbožňuje ho. Je to nespravedlnost i pro mnoho dalších rodin, kterým stále pomáhá, protože jeho srdce nikdy nepřestane milovat lidi. Je to nespravedlnost i pro lidi, kteří potřebují dobrý příklad toho, jak žít své vlastní životy,“ řekla matka Tekashiho.

Podle dostupných informací se zatím Tekashi nesetkal s nikým kromě své přítelkyně Jade, jejích kamarádek, které si zahrály i novém videoklipu a členů své ochranky. Tuto skutečnost mu prakticky ihned vyčítala i matka jeho dcery Sara Molina. Ta je raperovou obrovskou kritičkou, přičemž se mu už v prosinci 2019 vysmála a utahovala si z něj, že se tváří jako Mojžíš.

5 chýb, ktoré 6ix9ine spravil po prepustení: Riskuje život, keď kričí, že je kráľom New Yorku a ukazuje šperky?
Zdroj: iamsaramolina/IG

Před pár dny zveřejnila informaci, že se Tekashi nezajímá o dceru ani po propuštění z vězení. Dokonce i jeho matka (babička Tekashiho dcery) již přerušila kontakt s rodinou Sary Molin. 6ix9ine podle TMZ argumentuje pandemickou situací. Nechce prý dceru vystavit nebezpečí nákazy.

Tekashi chtěl před pár dny pomoci nadaci Share Our Strength, která vede kampaň No Kid Hungry s cílem vysbírat peníze pro chudé děti. Tekashi jim nabídl 200 tisíc dolarů. Ty však nadace odmítla, protože ho nepovažuje za dárce, který se shoduje s jejich hodnotami.

Domů
Sdílet
Diskuse