Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. září 2019 18:46
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti

Ego: Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupališti
HUDBA
Uložit Uložené

Domácích interpretů jsme se zeptali, jak vnímají Tekashiho a jeho soudní proces, během nějž udal nebezpečný gang federální policii výměnou za svobodu.

6ix9ine rozvířil vody světového rapu hned několikrát. Poprvé se tak stalo, když nabral na obrátkách úspěch skladby Gummo, která má dnes na kanálu slovenského vydavatelství se světovými ambicemi FCK THEM více než 350 milionů views. Následně přišly beefy, spolupráce s Nicki Minaj a Kanyem Westem a vše „zakončila“ federální policie, která duhového Daniela v listopadu minulého roku zatkla.

V tomto článku si přečteš:
  • V jakém stavu je aktuálně Tekashiho soudní proces;
  • proč je velká šance, že přijde na Slovensko;
  • kteří členové Haha Crew soudní proces nesledují;
  • jak na Tekashiho chování vzpomíná Yaksha;
  • jaké zážitky má s Tekashim Ego a proč má zásluhu i na hitu Gummo;
  • jaký je Lvcasův názor na „snitchování“.
Doporučeno
Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění Tekashi 6ix9ine: Ze Slovenska a alba Haha Crew na světový vrchol a do věčného zapomnění 20. února 2019 18:28

Ukázalo se, že Tekashi je členem nebezpečného gangu Nine Trey Bloods a více než deseti členům pomáhá s organizovaným zločinem. Zapleteni jsou v drogové trestné činnosti, ozbrojených loupežích i pokusech o vraždu. I když se 6ix9ine původně nechtěl přiznat, pod tíhou důkazů a skutečnosti, že mu hrozilo doživotí, se rozhodl uzavřít dohodu o vině a trestu

S federální policií se zároveň dohodl na úzké spolupráci – výměnou za svobodu udal všechny své kolegy, přiřadil jejich přezdívky k civilním jménům a odhalil podrobnosti každého trestného činu. 

Aktuálně se dozvídáme, že dohodu s FBI plní na 100 %, což vyplývá z přepisu jeho výpovědi. Vše tedy směřuje k tomu, že by si v lednu 2020 mohl poslechnout rozsudek, který navrhla prokuratura, a tudíž by mohl být propuštěn poté, co ve vazbě strávil nutné minimum potřebné k odhalení celého gangu.

Doporučeno
6ix9ine přijel poprvé na Slovensko díky Dalybovi. Yaksha vypráví příběh o Tekashim a promuje slivovici v americkém rozhovoru 6ix9ine přijel poprvé na Slovensko díky Dalybovi. Yaksha vypráví příběh o Tekashim a promuje slivovici v americkém rozhovoru 16. dubna 2019 16:21

Jednou z alternativ, která by se mohla odehrát po případném propuštění amerického rapera, je návrat na Slovensko. Právě díky konkrétním lidem v naší zemi dostal možnost své schopnosti ukázat a díky českým a slovenským fanouškům pocítil, že to, co dělá, skutečně dává smysl. Už zároveň víme, že odmítá program na ochranu svědků, což ještě zvyšuje pravděpodobnost, že ho na Slovensku uvidíme. 

Oslovili jsme v této souvislosti ty, kteří měli během prvních let k Danielovi jako interpretovi nejblíže. Není tajemstvím, že právě díky Dalybovi přišel 6ix9ine na Slovensko poprvé a taktéž jeho první sloka směřovala na debutové album Haha Crew.

Následně mu pomáhal prorazit Yaksha pod křídly FCK THEM, a to nejen na Slovensku a v Česku, ale i ve světě – to se v konečném důsledku i podařilo. Už jako hvězda světových rozměrů se 6ix9ine objevil ve videoklipu Flexxim ako Gott z Egova alba, kde hostoval i Yzomandias a členové Haha Crew. 

Yzomandias se k tématu vyjádřit nechtěl, Samey aktuální dění okolo Tekashiho soudního procesu nesleduje, stejně tak ani Zayo: „Nesleduji to, protože Ego už nedělá Mikonews.” Dalyb se do uzávěrky vyjádřit nestihl. V následujících řádcích si tak budeš mít možnost přečíst odpovědi na anketní otázky od Ega, Yakshy a Lvcase Dopa.

Otázky, které jsme respondentům položili:

1. Sleduješ aktuální Tekashiho soudní proces a to, jak se jeho případ vyvíjí?

2. Co si myslíš o tom, že se rozhodl udat členy gangu výměnou za svobodu?

3. Jak to podle tebe celé dopadne?

4. Myslíš si, že je ve hře i jeho návrat na Slovensko? Jste připraveni s ním opět pracovat? Pravděpodobně by to pro něj mohlo dávat smysl v případě, že by nesouhlasil s programem na ochranu svědků.

5. Mnoho interpretů ho nemůže vystát a nazývají ho „snitchem“. Myslíš, že může i přesto dále tvořit, byť z Evropy?

Yak.sha – „Tekashi je hitmaker + nejgeniálnější troller na hudební scéně.“

1. Samozřejmě, jako většina světa.

2. Více přemýšlím nad tím, jak se poslední rok asi cítí. Nedokážu si představit, jaké to musí být, když ti někdo sáhne na svobodu. Nemůžeš být s dcerou, mámou a ve vzduchu visí možnost, že je neuvidíš velký kus života nebo už nikdy. To je něco, nad čím přemýšlím v jeho případě.

 

3. Každý má rád Kmotra, ale všichni ho sledují z bezpečí domova na gauči. Nikdo by nechtěl zažít ani procento toho, co sleduje v gangsterských filmech na vlastní kůži. Říkat pravdu v případě, kdy jde o život, je nejen správné, ale nezbytné. Proto doufám, že to pro Dannyho dopadne správně, ať už to má být jakkoliv.

Ego, Yaksha aj Lvcas Dope reagujú na Tekashiho: Je to hitmaker a najgeniálnejší troller na hudobnej scéne
Ego, Yaksha aj Lvcas Dope reagujú na Tekashiho: Je to hitmaker a najgeniálnejší troller na hudobnej scéne Zdroj: Yaksha archív

4. Pravděpodobně by to pro něj mohlo dávat smysl v případě, že by nesouhlasil s programem na ochranu svědků. Já ho znám jako pokorného kluka, který měl sen a při jeho plnění udělal více nesprávných rozhodnutí, která ho dostala do aktuální situace. Choval se ke mně vždy přátelsky a férově a osobně nemám důvod se k němu otočit zády.

5. Každý by měl dělat to, co umí a celý svět ví, že Tekashi je hitmaker + nejgeniálnější troller na hudební scéně.

Ego –„Tekashi nebyl žádný gangster. Byl v rozpacích, když měl přeskočit plot na koupaliště.“

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 69446 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Proč Ego sleduje intenzivně celý soudní proces;
  • jaké jsou jeho zkušenosti s udavačstvím;
  • v čem podle něj spočívá Tekashiho úspěch;
  • jaké má s Tekashim zážitky s pistolí a s koupalištěm;
  • proč s úsměvem prozrazuje, že se alespoň trochu přičinil o úspěch jeho největšího hitu;
  • jak na Tekashiho vzpomíná Lvcas Dope;
  • co si Lvcas myslí o jeho možnostech tvořit i nadále.
Domů
Sdílet
Diskuse