Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2020 10:13
Čas čtení 0:33
Daniel Mikolášik

Někdo poničil ikonickou sochu mořské víly v Kodani. Vandalové ji posprejovali nápisem „rasistická ryba“

NEWS
Uložit Uložené

Vandalismus by mohl souviset s připravovaným filmem, ve kterém bude hrát hlavní postavu afroamerická herečka.

Doposud neznámí vandalové poničili ikonickou 107letou bronzovou sochu mořské víly v Kodani, kterou ročně navštěvují tisíce turistů. Sochu nacházející se při vstupu do místního přístavu posprejovali nápisem „racist fish“ (rasistická ryba).

Jak informuje The Guardian, policie zahájila trestní stíhání pro poškozování cizí věci. Turistickou atrakci však poškodili už několikrát. V minulosti ji svalili z podstavce, urazili jí hlavu nebo ji pomalovali.

Doporučeno
Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) 30. června 2020 16:04

Sochař Edvard Eriksen vytvořil umělecké dílo jako poctu slavné pohádce Hanse Christiana Andersena, a právě s jejím připravovaným remakem může souviset posprejování sochy. Ve filmu má totiž hlavní postavu ztvárnit afroamerická herečka Halle Bailey, což vzbudilo množství vášní či negativních reakcí na sociálních sítích.

Domů
Sdílet
Diskuse