Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. července 2020 8:17
Čas čtení 1:08
Adam Novosad

Výrobce zmrzliny s duhou na obalu v Rusku obvinili z propagace homosexuality

NEWS ZMRZLINA
Uložit Uložené

Obal zmrzliny vyvolal mezi některými Rusy znepokojení.

V Rusku sice homosexualitu dekriminalizovali v roce 1993, ale dodnes tam lidé z LGBTQ komunity zažívají peklo. Režim Vladimira Putina komunitu dlouhá léta démonizuje, ba co víc, pokud tamní policie někoho obviní z „propagace homosexuálního chování“ mezi mladými lidmi, hrozí mu pokuta v přepočtu až do výšky více než 160 tisíc korun, informuje BBC.

Aktuálně se obětí kampaně proti homosexuálům stal výrobce zmrzliny. Společnost Čistá linie začala prodávat zmrzlinu, která vypadá jako duha a její obal hraje barvami duhy.

I když ani zdaleka nepřipomíná vlajku LGBTQ komunity, šéfka ruského Svazu žen během videokonference s prezidentem Putinem prohlásila, že zmrzlina s názvem Duha je tichou propagandou homosexuality.

Prý chce takto výrobce dostat duhové barvy mezi děti, které pak budou stále více akceptovat i duhovou vlajku LGBTQ komunity, což podkopává tradiční hodnoty v zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse