Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2020 9:02
Čas čtení 0:36
Tímea Krauszová

V americkém kostele našli zničenou sochu Ježíše: Hlava byla položená vedle těla

NEWS
Uložit Uložené

Věřící jsou zděšeni a říkají, že nemohlo jít o nehodu.

Socha Krista byla před katolickým kostelem ve městě West Kendall celá léta, dokud ji jednou nenašli zničenou. Hlava byla vedle těla a případem se už zabývá i policie. Mluvčí arcidiecéze Miami řekla, že to byl útok na církev. „Toto není jen osobní majetek. Je to posvátný majetek,“ cituje ji Miami Herald.

Doporučeno
Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů Recenze: Ghost of Tsushima je nejkrásnější hrou této generace. Jako samuraj se nebudeš moci odlepit od ostrova plného Mongolů 14. července 2020 16:08

Chtějí, aby policie skutek vyšetřovala jako trestný čin z nenávisti

Podle mluvčí Mary Ross Agosta socha Ježíše není něco, co někdo náhodou zničí. Muselo prý jít o promyšlený čin, a proto od policie očekává, že toto znesvěcení budou vyšetřovat jako trestný čin z nenávisti. Podle ní je tento vandalismus příkladem dalšího útoku vůči katolické církvi ve Spojených státech.

Policie už má v rukou kamerové záznamy, ale žádná z bezpečnostních kamer se přímo na sochu nedívala. Sochu našli ráno bez hlavy a strženou z podstavce. Podle televizní reportáže níže je možné, že na to, aby sochu takto zničili, byli potřební alespoň dva lidé.

Domů
Sdílet
Diskuse