Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
27. července 2020 7:47
Čas čtení 1:22
Adam Smeták

V Česku dnes začne platit nové koronavirové opatření. V neděli bylo nejméně nových případů za týden

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nižší nárůst je ale zřejmě důsledkem nižšího počtu testovaných.

V Česku od dnešní (pondělní) půlnoci začíná platit nové koronavirové opatření. Ministerstvo zdravotnictví snížilo maximální počet účastníků vnitřních akcí z 1 000 na 500. Jde o reakci na narůstající počty nakažených. V neděli zároveň ministerstvo ohlásilo nejnižší nárůst případů od minulé neděle 19. července – identifikováno bylo 115 nově nemocných

Zřejmě půjde ale o důsledek trendu nižšího počtu testovaných o víkendech. Poslední data, která jsou ze soboty, ukazují, že oproti pátku bylo testováno o bezmála 4 tisíce lidí méně. Projevilo se to i na počtu identifikovaných osob s nákazou Covid-19, kterých ze dne na den bylo o 149 méně. 

Počet případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel
Počet případů v přepočtu na 100 tisíc obyvatel Zdroj: Ministerstvo zdravotnictví

Novým největším ohniskem nákazy v Česku se stalo Jihlavsko. Nakaženo je tam 55,44 osob na 100 tisíc obyvatel, kdežto na Karvinsku jde o 46,28 osob na sto tisíc obyvatel. Další významnější ohniska jsou na Frýdecko-Místecku, Prachaticku a v Praze a okolí. V nemocnicích je aktuálně s koronavirem 149 osob, z toho jich 15 je v těžkém stavu. Stále jde o násobně nižší čísla než na prvních vrcholu pandemie u nás 9. dubna, kdy bylo hospitalizováno 446 osob a 98 jich bylo v těžkém stavu.

Doporučeno
V Česku se výrazně snížil počet lidí s covidem-19. Nakažených je o skoro 2 000 méně, než uváděly poslední statistiky V Česku se výrazně snížil počet lidí s covidem-19. Nakažených je o skoro 2 000 méně, než uváděly poslední statistiky 26. července 2020 18:36
Domů
Sdílet
Diskuse