Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. července 2020 13:02
Čas čtení 1:22
Vojtěch Vanda

V Česku je asi 15 potenciálních ohnisek nákazy virem Covid-19. Kromě klubů jsou jimi také zdravotnická zařízení

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Potvrzují to čísla nakažených, které vyplývají z analýzy ministerstva zdravotnictví.

Už nejde pouze o doly nebo kluby. Analýza ministerstva zdravotnictví mluví o dalších potenciálně nebezpečných ohniscích, které mohou v jistých krajích zapříčinit rozšíření nákazy Covid-19. Podle dokumentu, který získal web Lidovky.cz, mohou být takzvanými rizikovými klastry, tudíž ohnisky nákazy, také například veřejná setkání otců s dětmi.

Doporučeno
V Praze za den přibylo nejvíce nakažených za celou dobu pandemie. Hlavní město hlásí 101 nových případů V Praze za den přibylo nejvíce nakažených za celou dobu pandemie. Hlavní město hlásí 101 nových případů 29. července 2020 8:33

Výsledkem takového jednoho setkání na Pardubicku bylo 8 nových případů nakažených. Na akci jej podle hygienika Antonína Vykydala, jak zjistily Lidovky.cz, přivezl jeden otec z jiné akce ve Středočeském kraji. Dalších šest ohnisek tvoří všechny typy zdravotnických a sociálních zařízení. V nich ministerstvo evidovalo 132 případů, z nichž nejvíce, tedy 57 případů, zaznamenalo Alzheimercentrum v Jihlavě. Celkem 40 nakažených jsou klienti, zbytek tvoří personál.

Domů
Sdílet
Diskuse