Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 17:40
Čas čtení 0:36
Daniel Kopejska

V Mostě podle rodičů rozdělují děti do tříd podle barvy pleti

NEWS
Uložit Uložené

Začátek školního roku pro prvňáky přinesl nepříjemné překvapení, podle rodičů jsou rozděleni do tříd podle barvy pleti.

V základní škole U Stadionu ve městě Most jsou třídy rozděleny momentálně tak, že v 1.A jsou děti bílé a v 1.B a 1.C jsou děti tmavé pleti. Oddělení Romů do separátních tříd některé rodiče velmi rozčílilo. Podle nich by se na školách neměl učit rasismus a už vůbec ne v tak raném věku. První ročník s dětmi bílé pleti měl navíc maskota a rodiče mohli děti doprovodit do třídy. Tuto zprávu přinesl deník Právo.

Doporučeno
PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? 1. září 2020 10:53

Ředitel školy byl deníkem Právo kontaktován. K situaci se vyjádřil. Podle něj byl výběr žáků podle data registrace a podle toho, kdy přišli. Tím pádem rozdělení na bílé a na Romy je dle něj náhodné.

Třída A je dále dle jeho slov sportovně založená, proto má svého maskota a ostatní třídy ne. Rodiče nemohli děti doprovodit z hygienických důvodů a mrzí ho reakce, že další dvě třídy jsou pouze romské, protože tam je prý i pár neromských dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse