Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. září 2020 8:48
Čas čtení 0:48
Miriam Rumanková

Ruská vakcína proti covidu-19 zaznamenala imunitní odpověď a je bezpečná. Naznačují to první pozitivní výsledky pokusů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vakcína vytvořila v počáteční fázi testování protilátky u všech pacientů.

Dvou zkoušek vakcíny se zúčastnilo 76 dobrovolníků, kteří testovali zmraženou formu vakcíny a mrazem sušenou verzi, kterou Rusové vyvinuli pro vzdálené regiony. U všech testovaných účastníků vakcína vyvolala protilátkovou odpověď do 21 dní a během 42 dní nebyly pozorovány žádné závažné nežádoucí účinky, informuje The Independent.

Doporučeno
Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili Ekotatérka Laura: Po koronaviru jsem měla plno. Lidé se na kérky po pauze těšili 2. září 2020 14:26

Očkovací vakcína proti koronaviru nese název Sputnik V podle družice, kterou vyrobil Sovětský svaz a byla prvním umělým vesmírným satelitem na světě vyslaným na oběžnou dráhu Země. Ruští vědci uznali, že je třeba více testů na vyhodnocení vakcíny. Testovat ji budou na různých populacích, včetně starších věkových skupin a na osobách se zhoršeným zdravotním stavem. Experti tvrdí, že účinky vakcíny ještě nejsou zcela potvrzeny.

Domů
Sdílet
Diskuse