Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2020 8:51
Čas čtení 1:40
Tímea Krauszová

Za jednu minutu padlo 5 červených karet, jednu dostal i Neymar. Udeřil protihráče, který ho prý rasisticky urážel

SPORT
Uložit Uložené

Nedělní zápas mezi Paris Saint-Germain a Olympique Marseille byl přinejmenším chaotický.

Brazilský fotbalista Neymar tvrdí, že Álvaro González měl na jeho adresu rasistické poznámky. Řekl to i jednomu z rozhodčích hned po tom, co mu udělili červenou kartu. Tu si vysloužil za úder do hlavy, který uštědřil právě Gonzálesovi, píše portál Goal.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

„Lituji jen toho, že jsem neuhodil toho kreténa do obličeje“

Nedělní zápas mezi Paris Saint-Germain a Olympique Marseille byl bohatý na fauly a násilné střety mezi hráči. Kromě 36 faulů rozhodčí rozdali 10 žlutých karet a až pět hráčů si během sotva dvou minut zasloužilo červenou kartu. Jedním z nich byl i Neymar, který ji „schytal“ za úder do hlavy protihráče při hromadné potyčce na konci zápasu.

Tím byl obránce týmu Olympique Marseille Álvaro González, který měl mít údajně na Neymarovu adresu rasistické poznámky. Obvinění zachytily mikrofony na hřišti, ale brazilská hvězda je zopakovala i na Twitteru. Podle jeho slov mu González nadával do „opičí svině“ a Neymar se dožadoval spravedlnosti. „Mě potrestají, jsem vyloučen, a co s nimi?“ 

Neymar později dodal, že jediná věc, které lituje, je, že „toho kreténa“ neuhodil do tváře.

González nebyl dlouho ticho a také na Twitteru reagoval na Neymarovo obvinění. „Neexistuje místo pro rasismus. Čistá kariéra s mnoha spoluhráči a přáteli každý den. Někdy je třeba se naučit prohrávat a přijmout to na hřišti,“ napsal. Manažer marseilleského týmu Andre Villas-Boas řekl, že ve fotbale není místo pro rasismus. Dodal, že si nemyslí, že k tomu skutečně došlo, protože González je podle něj zkušený hráč, ačkoli pokud to opravdu udělal, uznal, že jde o závažný přestupek.

Ze hřiště museli odejít i Kurzawa a Amavel za jejich účast v úderech a kopancích, nakonec po druhé žluté kartě museli pod sprchy i Paredes a Benedetto. Zápas vyhrál Olympique Marseille 1:0. Pro Paris Saint-Germain jde o noc, na kterou rádo rychle zapomene. Poprvé od sezóny 1984–85 prohrálo první dva zápasy v sezóně Ligue 1.

Domů
Sdílet
Diskuse