Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2020 16:18
Čas čtení 1:04
Daniel Kopejska

Dear starosta of Řeporyje. Aktivista z Hongkongu dohnal Pavla Novotného k slzám

NEWS ČÍNA PAVEL NOVOTNÝ
Uložit Uložené

Laus Honcques je hongkongský aktivista pronásledovaný čínskou vládou, v dopise určeném Pavlu Novotnému děkuje za ochranu svobody a za boj proti hrozbě z Číny.

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný se na svém Facebooku pochlubil dopisem, který mu zaslal jeden z hongkongských aktivistů bojujících proti Číně a jejímu stupňujícímu se vlivu v Hongkongu. Novotný již dříve svoji podporu vyjádřil, když na radnici vyvěsil hongkongskou vlajku v době, kdy byly tamní protesty proti snaze Číny území více dostat pod svůj vliv brutálně potlačovány.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Zároveň reagoval formou otevřeného dopisu čínskému ministru zahraničí na vyhrůžky směřované k Vystrčilově cestě na Tchaj-wan. Tento ostrovní stát totiž Čína považuje za součást svého území a oficiální cestu druhého nejvyššího ústavního činitele Česka nesla s velkou nelibostí.

Domů
Sdílet
Diskuse