Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 15:24
Čas čtení 1:39
Marián Mauik Biel

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov
Zdroj: Lenovo
TECH
Uložit Uložené

Premiéru mal tiež ThinkPad X1 Nano, ktorý v plnej výbave váži menej ako 1 kilogram

Technológia ohybných displejov pokročila a v mobiloch ju už nájdeme v druhých generáciách niektorých modelov. Teraz sa presúva do ďalšieho segmentu. Prvým notebookom s ohybným displejom na trhu je ThinkPad X1 Fold a stojí presne toľko, koľko skeptici očakávali.

Lenovo ukázalo X1 Fold už v januári na veľtrhu CES v Las Vegas tesne pred tým, než všetko zmenila pandémia Covid-19. Bolo to skôr také predstavenie možností a neboli ešte známe úplne všetky vlastnosti finálneho výrobku. 

Lenovo X1 Fold: prvý notebook s ohybným displejom ide do obchodov
Zdroj: Lenovo

Technicky už nejde o nič prekvapujúce. Ide o ohybný OLED dotykový displej, ktorý umožňuje veľké zariadenie zložiť na polovicu. Teda niečo ako Samsung Galaxy Fold, ale omnoho väčší a so systémom Windows 10. Pri notebookoch však skladacie displeje dávajú trochu väčší zmysel.

X1 Fold je jeden 13-palcový tablet s pomerom strán 16:10 a rozlíšením 2K. Takto sa dá aj používať, lebo stačí obrazovku oprieť, pripojiť bezdrôtovú klávesnicu a myš a užívateľ môže pracovať s celou plochou displeja.

Domů
Sdílet
Diskuse