Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2020 19:09
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

V Česku dnes přibylo 151 hospitalizovaných pacientů s koronavirem. To je dosud nejvíce za jeden den

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česká republika zažívá výrazný nárůst hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19.

Během dnešního dne přibylo v České republice 151 hospitalizovaných pacientů nakažených novým typem koronaviru SARS-CoV-2. To je největší denní přírůstek od začátku pandemie. Celkový počet hospitalizovaných tak v tuto chvíli činí 976, z toho 202 osob je ve vážném stavu.

Nepříznivá je také statistika nový obětí. Za včerejšek u nás totiž v souvislosti s koronavirem zemřelo 17 lidí, v úterý nemoci covid-19 podlehlo dalších 8. Toto číslo se však zřejmě do konce dne ještě o něco zvětší. Celkově má koronavirus v Česku už 655 obětí.

Do dnešních 18:00 bylo dále podle ministerstva zdravotnictví identifikováno 1 080 nových případů nákazy, aktuálně je tedy onemocnění covid-19 potvrzeno celkem u 34 821 lidí

Doporučeno
Vylepši si prostředí na studium tak, abys dostal známky, jaké si zasloužíš Vylepši si prostředí na studium tak, abys dostal známky, jaké si zasloužíš 30. září 2020 18:42

Kvůli zhoršené epidemiologické situaci z posledních týdnů se vláda rozhodla zavést v zemi opět přísnější bezpečnostní opatření, která mají šíření viru zpomalit. Od pondělí proto začne znovu platit nouzový stav, který významně omezí nejen volnočasové aktivity.

Kromě zákazu diváků na sportovních událostech se nová pravidla se dotknou i výuky na středních školách – ty, které se nachází v oranžových a červených regionech, přejdou na distanční výuku. Vnitřní hromadné akce se pak smrsknou na deset osob, ty venkovní zase na dvacet. Přehled všech chystaných opatření u nás najdeš v tomto článku.

Doporučeno
Zde je přehled přijatých opatření proti šíření koronaviru Zde je přehled přijatých opatření proti šíření koronaviru 30. září 2020 17:15
Domů
Sdílet
Diskuse