Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. října 2020 19:28
Čas čtení 1:16
Adam Smeták

Jdi volit, vyzval Yzomandias a skryl všechny ostatní příspěvky na svém Instagramu

NEWS
Uložit Uložené

Influenceři vyzývají své fanoušky, aby vyrazili k volbám.

V pátek začaly v Česku krajské a senátní volby. Voliči mimo hlavní město Prahu si vybírají své krajské zastupitele a na třetině území státu, včetně tří pražských obvodů, vyberou i senátory. Hlasovat je možné v pátek do 22:00 a následně v sobotu mezi 8. a 14. hodinou. 

Díky rozhodnutí vlády mohou volit i lidé v karanténě, těch se k volbám dostavilo už 3 672. Využili možnosti volby z auta. Ve čtvrtek probíhaly volby také v uzavřených domovech důchodců. V pátek k večeru měli odvoleno už prezident i premiér a většina předsedů politických stran.

K volbám se vyjádřili také influenceři, interpreti a známé osobnosti. Razantně to vzal Yzomandias, který si skryl všechny příspěvky na Instagramu krom jednoho, v němž vyzval své sledující k tomu, aby šli k volbám. „Pokud máš tu možnost, tak jdi. Ideálně někoho mladýho, protože to tu potřebuje pročistit od těch zku***nejch komunistů a STBáků. Někde se začít musí. Jdi volit,” uvedl.

Doporučeno
Tendence nevolit je u mladých volby od voleb horší. K posledním sněmovním jich nepřišlo 700 000, říká Jana z Youth, Speak Up! Tendence nevolit je u mladých volby od voleb horší. K posledním sněmovním jich nepřišlo 700 000, říká Jana z Youth, Speak Up! 2. října 2020 15:04

Již tradičně se ozval i Kovy, který svým fanouškům v jednoduchém přehledu vysvětlil, jak volit, jaké bude mít daný člověk kompetence a proč je důležité jít volit i do krajských a senátních voleb. Tak si jej poslechni, ať jsi v obraze. Zabere to čtyři minuty.  

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Vše o tom kam, proč a jak se letos volí ❤ Ve 3 minutách.

Příspěvek sdílený Kovy / Karel Kovář (@kovy_gameballcz),

K tomu, aby šli lidé volit vyzval také Smack. „Rodina radí: CHOĎTE VOLIT. Bavíme se o lidech co nechoděj volit,“ zvolil popisek k dvojici fotek.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

1/ Rodina radí: CHOĎTE VOLIT 2/ Bavíme se o lidech co nechoděj volit

Příspěvek sdílený SMACK ONE (@smack_a51),

Leoš Mareš si svůj příchod do volební místnosti rovnou i natočil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares),

Domů
Sdílet
Diskuse