Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2020 14:44
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

Aplikaci eRouška si stáhlo skoro 900 tisíc uživatelů, pomohly úterní hromadné SMS

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Aplikace, která má uživatele upozornit na potenciální setkání s nakaženým, v úterý zaznamenala vysoký nárůst uživatelů. Může za něj i SMS, kterou ministerstvo nechalo hromadně rozeslat.

861 tisíc uživatelů si stáhlo aplikaci eRouška. Software, který má pomocí Bluetooth v chytrém telefonu upozornit uživatele na kontakt s osobou, jež měla pozitivní test na koronavirus, si po úterní žádosti ministerstva zdravotnictví přes hromadnou SMS stáhlo dalších skoro 200 tisíc lidí. Informuje o tom iDNES.cz.

Doporučeno
První případ úmrtí na onemocnění covid-19, kdy se pacient infikoval virem podruhé První případ úmrtí na onemocnění covid-19, kdy se pacient infikoval virem podruhé 13. října 2020 16:42

V průběhu úterního i středečního dne ti mohla přijít SMS s tímto sdělením: „Sdělení MZČR: Prosíme, nainstalujte si na svůj chytrý telefon aplikaci eRouška. Jak funguje a link na instalaci najdete na www.erouska.cz. Aplikace Vás může upozornit na setkání s COVID nakaženým. Děkuji. Jarmila Rážová, hlavní hygienička ČR.“ 

Domů
Sdílet
Diskuse