Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. října 2020 21:09
Čas čtení 1:25
Adam Smeták

FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu

FOTOREPORT: Staroměstské náměstí se změnilo ve válečnou zónu
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
REFRESHER KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na dva tisíce demonstrantů změnilo Staroměstské náměstí na hodinu na válečnou zónu. Vítězství si připsaly pořádkové síly.

V neděli dvě hodiny po poledni začal na Staroměstském náměstí protest proti vládním opatřením přijatým z důvodu ochrany zdraví obyvatel před pandemií koronaviru. Svolali jej fotbaloví chuligáni a už od začátku bylo jasné, že nepůjde o pokojnou formu protestu. Ač k tomu pořadatelé vyzývali, většina účastníků demonstrace neměla nasazenou roušku a nedodržovala dvoumetrové rozestupy.

Doporučeno
Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) Datový analytik Ludwig: Nacházíme se ve velmi špatné situaci, teď už musíme křičet pomyslné hoří (Rozhovor) 17. října 2020 11:38

Na místě se podle Policie ČR sešlo kolem 2 tisíc lidí, z toho 400 radikálů. Proti nim stály pořádkové síly o polovičním počtu. Na pódium se postavili například Ondřej Pála, chartista Jiří Wolf nebo moderátor Miloš Knor. Jejich projevy doprovázel hromadný pokřik: „Je**t Prymulu“, který sem tam nahradilo fotbalové skandování. Krátce po začátku demonstrace dokonce z pódia zaznělo „Prymulu, do plynu!“ Slova zazněla od jednoho z demonstrantů, který sebral mikrofon řečníkovi.

FOTOREPORT: Staromák se změnil ve válečnou zónu
Zdroj: Adam Smeták/REFRESHER
Domů
Sdílet
Diskuse