Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2020 10:56
Čas čtení 0:43
Miriam Rumanková

VIDEO: V ruské nemocnici se mrtvá těla obětí koronaviru povalují po chodbách. Patologové nestíhají

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Onemocněním covid-19 se nakazil i primář nemocnice.

Rozruch na internetu a také v ruských celostátních médiích vyvolaly záběry, které zachycují pytle s oběťmi koronaviru v nemocnici ve městě Barnaul.

Doporučeno
Jako dítě zápasil s medvědem a Ronaldo mu dává rady. Přečti si 10 zajímavostí o UFC hvězdě Khabibu Nurmagomedovi Jako dítě zápasil s medvědem a Ronaldo mu dává rady. Přečti si 10 zajímavostí o UFC hvězdě Khabibu Nurmagomedovi 24. října 2020 8:45

Město s přibližně 630 tisíci obyvateli se nachází v západní části Sibiře. Místní úřady vysvětlily nahromadění těl tím, že v nemocnici s rostoucí úmrtností na onemocnění covid-19 chybí patologové, a tak nestíhají. Informuje o tom portál Daily Mail.

Kvůli nedostatků patologů zařízení nestíhá povinné pitvy, které při infekčním onemocnění musí podle pravidel ruského ministerstva zdravotnictví udělat. Tím pádem nemocnice nestíhá včas předat těla mrtvých jejich pozůstalým. „Bohužel stalo se, že množství mrtvých narůstá a my děláme vše, co je v našich silách. Pracujeme na dvě směny bez přestávky,“ řekl vedoucí patologie.


V nemocnici je pro pacienty vyhrazeno 600 lůžek a jen tento měsíc tam zemřelo na onemocnění covid-19 už 98 lidí. Podle dostupných informací se nakazil i primář této nemocnice, jeho zástupce a několik dalších zdravotníků.

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu podnikatele ujistil, že vláda se nechystá zavést tvrdá a omezující nařízení. Vyzval je, aby se zapojili do výroby vakcíny proti koronaviru, kterou označil za dobrý byznys i z hlediska vyhlídek na světovém trhu.

Domů
Sdílet
Diskuse