Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 0:32
Čas čtení 0:30
Adam Smeták

Hamáček: Školy budou zavřené ještě několik týdnů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr vnitra nehodlal čekat do pátku a rovnou přiznal, že školy budou zavřené ještě několik týdnů.

Ministr vnitra Jan Hamáček se na Twitteru nechal slyšet, že situace u nás je špatná a školy budou ještě několik týdnů zavřené. Na tiskové konferenci po jednání vlády, během níž byla představena nová opatření, přitom takto otevřené stanovisko nezaznělo.

Ministr zdravotnictví Roman Prymula sice přiznal, že prognóza k návratu školáků do tříd není příznivá, avizoval ale, že další postup bude oznámen v pátek. Jeho vládní kolega za ČSSD ale později na sociální síti napsal to, co všichni stejně tušíme. Do školy se děti ještě několik týdnů nepodívají.

Krom upřímného sdělení, které bude zajímat hlavně znejistělé rodiče, uvedl, že tvrdý lockdown jako v Izraeli neprošel, jelikož pro něj na vládě nebyla většina. „Nijak nezpochybňují lví podíl a odpovědnost vlády za aktuální situaci,“ uvedl v dalším příspěvku.

Přehled nových opatření

Doporučeno
Vláda přitvrdila: Od středy bude zákaz nočního vycházení Vláda přitvrdila: Od středy bude zákaz nočního vycházení 26. října 2020 21:32
Domů
Sdílet
Diskuse