Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 8:00
Čas čtení 0:38
Ondřej Jarůšek

Počet nově nakažených znovu přesáhl 10 tisíc, včera v Česku zemřelo dalších 75 lidí s covidem-19

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Situace se nelepší a zavádějí se nová opatření.

Hygienické stanice v pondělí potvrdily onemocnění covid-19 u 10 273 lidí. Znovu se tak jedná o poměrně vysoký nárůst prokázaných případů oproti neděli, kdy byl nový typ koronaviru potvrzen u 7 301 osob. Ve volné dny se však méně testuje. Aktuálně ministerstvo zdravotnictví hlásí 162 785 aktivních případů.

Doporučeno
Hamáček: Školy budou zavřené ještě několik týdnů Hamáček: Školy budou zavřené ještě několik týdnů 27. října 2020 0:32

Již několik týdnů neustále roste také počet hospitalizovaných pacientů. Těch je v tuto chvíli již 5 613, z toho 828 lidí je ve vážném stavu. Rychlým tempem přibývá také počet obětí. Novému druhu koronaivru je u nás připisováno 2 365 mrtvých, 75 jich přibylo včera. V předchozích dnech jich bylo dokonce nad 100.

Vzhledem k tomu, že se epidemiologická situace v zemi navzdory přísným opatřením stále nelepší, se vláda znovu rozhodla utáhnout šrouby. Od středy tak začne platit zákaz nočního vycházení mezi 21:00 až 4:59. Výjimka bude platit například pro cesty do práce. Do 500 metrů od domova je povoleno také venčení psů.

Ministr zdravotnictví na včerejší tiskové konferenci uvedl, že v ulicích budou policisté, kteří budou kontrolovat, zda dotyčný opravdu míří do práce nebo zda se pohybuje v místě bydliště. 

Domů
Sdílet
Diskuse