Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 16:19
Čas čtení 1:53
Vojtěch Vanda

Stavba Dukovan čeří vody. Opozice chce z tendru vyřadit Rusko a Čínu, prezidentův poradce se mezitím chystá do Moskvy

NEWS ČESKO ČÍNA
Uložit Uložené

Sněmovna ve čtvrtek diskutovala o stavbě elektrárny v Dukovanech. Údajně se s ní pojí rizika

Poslanecká sněmovna ve čtvrtek jednala o zákonu o Dukovanech. Přes snahu opozice, která žádala o odklad z důvodu nedořešených bezpečnostních rizik spojených s tendrem, však prošel druhým čtením, a dokonce prošla i sedmidenní zkrácená lhůta pro třetí čtení. To by se mělo konat na začátku prosince.

Společně s vládním jednáním se z blíže neurčeného důvodu chystá prezidentův poradce Martin Nejedlý do Moskvy. Nejedlý vlastní diplomatický pas a opozice se bojí, že by mohl do Ruska mířit jednat právě kvůli dukovanskému tendru, který bude jedním z největších za poslední dobu. Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček možná i kvůli tomu chystá jeho pas prozkoumat. Informují Seznam Zprávy.

Doporučeno
Seznam Zprávy: Konec Babiše? Zeman prý chystá úřednickou vládu Seznam Zprávy: Konec Babiše? Zeman prý chystá úřednickou vládu 13. listopadu 2020 13:18
Domů
Sdílet
Diskuse