Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2020 11:16
Čas čtení 0:49
Ondřej Jarůšek

Hamáček varuje před rozvolňováním restrikcí od pondělí. „Byla by to cesta do pekel,“ řekl

NEWS JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministr vnitra nesouhlasí s rozvolňováním restrikcí, ke kterému by mohlo od pondělí dojít.

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček varuje před rozvolňováním bezpečnostních opatření, ke kterému by mohlo dojít už od pondělí. Myslí si, že s uvolněním restrikcí by se mělo ještě týden počkat. Uvedl to v novém rozhovoru pro Seznam Zprávy.

„Já chápu tlak veřejnosti na uvolňování, ale v současné situaci by to byla cesta do pekel,“ uvedl Hamáček. Podle něj by mělo Česko v systému PES prozatím zůstat na čtvrtém stupni. „Když se podíváme na ta čísla, tak to jsou čísla, na kterých Izrael zavíral zemi, takže já bych byl opravdu opatrný,“ dodal.

Doporučeno
Velká nelegální party v centru Prahy: Policisté našli tajně otevřený klub plný lidí Velká nelegální party v centru Prahy: Policisté našli tajně otevřený klub plný lidí 28. listopadu 2020 8:07

O tom, zda k rozvolnění restrikcí od začátku příštího týden dojde, bude vláda rozhodovat v neděli. 

Ministr zdravotnictví Jan Blatný se ohledně uvolňování bezpečnostních opatření nechal slyšet, že vláda bude postupovat jednotně pro celou zemi. Nebylo by podle něj bezpečné provádět změny jen pro jednotlivé regiony.

„Otevření obchodů a služeb v jednom kraji a ponechání stávající situace jinde by bylo nejen nespravedlivé, ale vedlo by k velkému promíchání lidí. Budeme postupovat jednotně pro celou republiku,“ řekl. 

Domů
Sdílet
Diskuse