Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2020 11:37
Čas čtení 0:28
Viktor Kniš

V Rakousku napadla spousta sněhu. Kvůli kalamitě hlásí nejvyšší stupeň výstrahy, domácnosti jsou bez elektřiny

NEWS
Uložit Uložené

V některých oblastech Rakouska platí nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí.

Do oblastí východní Tyrolsko a Korutany v Rakousku zavítala obzvláště silná sněhová kalamita, která přinesla i v nižších oblastech až 150 centimetrů sněhu. Platí tam nejvyšší stupeň lavinového nebezpečí. Lokální deníky včetně Kronen Zeitung informují, že v některých oblastech zůstaly tisíce domácnosti bez elektřiny.

Doporučeno
Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) 8. prosince 2020 16:03

Obrovská nadílka sněhu překonala dosavadní rekordy. Ve východním Tyrolsku na začátku prosince nebyli na podobné sněhové srážky zvyklí. Meteorologové nadále upozorňují na nepříznivou předpověď, která odhaduje i pokračování masivního sněžení v následujících dnech. Situaci na Facebooku dokumentuje profil Sturm und Gewitterjagd Tirol, podle kterého sníh komplikuje obyvatelům Rakouska život už několik dní.

Domů
Sdílet
Diskuse