Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2020 11:01
Čas čtení 1:43
Viktor Kniš

Lučanský prý spadl na kovovou postel a dělal kliky. Jeho stav je stabilizovaný, neevidujeme pokus o sebevraždu, tvrdí Kolíková

NEWS
Uložit Uložené

Slovenská ministryně spravedlnosti v neděli mimořádně vystoupila na tiskové konferenci, aby vysvětlila okolnosti hospitalizace bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského.

Slovenská ministryně spravedlnosti Mária Kolíková prohlásila, že od Milana Lučanského nemá souhlas k informování o jeho zdravotním stavu. Přesto potvrdila, že jeho zranění ve vazbě souviselo s poraněním oka a nezpůsobila mu ho cizí osoba.
 
„Souviselo to s okem, nebyl důvod uvažovat, že by došlo k cizímu zavinění. S ohledem na vyhodnocení vhodnosti došlo k operaci v Ružomberku ve vojenské nemocnici,“ prohlásila Kolíková s tím, že Milan Lučanský v současnosti není v ohrožení života.
 
Podle Márie Kolíkové lékaři vyloučili medializované informace o zdravotním stavu Lučanského, které souvisejí s krvácením do mozku, několikanásobnou zlomeninou nadočnicového oblouku a okem mimo oční důlek. Ministryně spravedlnosti Mária Kolíková také řekla, že věznice v Prešově neeviduje pokus o sebevraždu, vycházejí však jen z verze, kterou jim měl říct Milan Lučanský. Vyloučili také informaci, že by museli Lučanského operovat 11 hodin, jak informovala některá média.
 
Podle generálního ředitele Sboru vězeňské a justiční stráže Milana Ivana je zdravotní stav Lučanského stabilizovaný. Hospitalizován byl na specializovaném pracovišti ORL.

Milan Lučanský
Zdroj: TASR

Pracovali s verzí o sebevraždě

Sbor vězeňské a justiční stráže pracoval s verzí, která se týkala pokusu o sebevraždu na základě poranění, která měl mít Milan Lučanský na krku. „My jsme disponovali nějakými informacemi, které souvisely s poraněním na krku,“ řekla Kolíková s tím, že žádné důkazy zatím nemají.

Domů
Sdílet
Diskuse