Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. prosince 2020 16:11
Čas čtení 0:50
Adam Novosad

Zakažme resellování nového PS5 či Xboxu, navrhují britští poslanci. Překupníci prý takto vydělali už 28 milionů dolarů

TECH
Uložit Uložené

Skupina britských poslanců chce dosáhnout toho, aby konzole končily v rukou skutečných hráčů.

Uvedení konzolí Playstation 5 a Xbox Series X na trh způsobilo obrovský zájem mezi hráči. Lidé chtěli konzole nakoupit, ale překupníci toužící po rychlém výdělku využili nedostatku kusů. Množství zájemců tak zůstalo bez konzole nebo za ni v bazarech zaplatili několikanásobně vyšší cenu, informuje Video Games Chronicle.

Doporučeno
5 mladých českých bojovníků, kteří před sebou mají obrovskou kariéru v MMA 5 mladých českých bojovníků, kteří před sebou mají obrovskou kariéru v MMA 15. prosince 2020 9:52

Tyto praktiky chce změnit skupina britských poslanců ze strany Scottish National Party. Svůj legislativní návrh představili s cílem vyvolat v parlamentu diskusi o tom, zda by Spojené království nemělo zasáhnout proti resellerům, kteří nejdříve neférově vykoupí skladové zásoby jednotlivých obchodů a potom prodávají konzole za přemrštěné ceny.

Zakážme resellovanie nového PS5 či Xboxu, navrhujú britskí poslanci. Špekulanti vraj takto zarobili už 28 miliónov dolárov
Zdroj: Reddit

V návrhu se píše, že by mělo být zakázáno resellování herních konzolí a počítačových komponentů za ceny vysoko nad těmi, za jaké je oficiálně doporučuje výrobce. Ba co víc, návrh chce zakročit nejen proti samotnému prodeji, ale také proti softwarovým automatickým botům, pomocí kterých překupníci číhají, až obchod spustí prodej a potom vykoupí maximální množství produktů.

Skupina poslanců argumentuje, že takový prodej konzolí chce regulovat tak, jak stát reguluje sekundární prodej vstupenek na koncerty či sportovní zápasy. V takovém případě musí reselleři prokázat svou identitu, ale poslanci takto plánují předcházet i internetovým podvodům či kybernetické kriminalitě.

Jedna studie odhadla, že překupníci takto v posledních měsících díky používání botů a resellování za přemrštěné ceny jen na portálu eBay vydělali kolem 28 milionů dolarů čistého zisku.

Domů
Sdílet
Diskuse