Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. prosince 2020 15:53
Čas čtení 0:48
Miriam Rumanková

Budoucí americký prezident Joe Biden představil svůj tým na záchranu klimatu a vzkázal, že není prostor na ztrácení času

NEWS
Uložit Uložené

USA byly pod vedením Donalda Trumpa první zemí, která formálně odstoupila od Pařížské klimatické dohody, jejímž dlouhodobým úkolem je zastavení klimatické krize.

Budoucí americký prezident Joe Biden představil svůj tým určený k zvrácení klimatické krize. Nastávající hlava státu slibuje revoluční a ambiciózní plán, který by měl aktuální situaci zlepšit. Na rozdíl od dosluhujícího prezidenta Donalda Trumpa, Joe Biden environmentální otázky klade na prvotní příčky své agendy. Informuje o tom portál BBC.

Momentálně se nacházíme v krizi. Stejně jako potřebujeme bojovat s pandemií nového koronaviru, nemůžeme zapomínat ani na klimatické změny, řekl Joe Biden.

Doporučeno
Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? Joe Biden – Co víme o novém prezidentovi USA? 7. listopadu 2020 18:06

Joe Biden se zavázal, že po svém zvolení změní celou politiku, která se týká environmentální krize a bude mít diametrálně odlišné cíle než Donald Trump. Tvrdí, že okamžitě po nástupu do úřadu se znovu připojí k Pařížské dohodě o klimatu a Spojené státy americké vrátí zpět do předních světových pozic v této oblasti.

Domů
Sdílet
Diskuse