Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2021 14:12
Čas čtení 1:13
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Komedie Ramy tě rozesměje svým přístupem k životu muslimů

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ramy místy připomíná BoJacka Horsemana. Ubližuje lidem kolem a myslí jen na sebe.

Ramy je komediálně-dramatický seriál o muslimech žijících v USA. Show vznikla v hlavě muslimského komika Ramy Youssefa, který pro seriál Ramy píše scénáře, režíruje, produkuje a zároveň ztvárňuje hlavní roli Ramy Hassana. Ten je dítětem muslimských imigrantů z Egypta. Seriál zachycuje jeho spirituální cestu za štěstím.

Ramy se snaží být poctivým muslimem. V některých případech si ale dělá výjimky. Není mu cizí sex před svatbou ani jiné hříchy. Ramy je častokrát ztracený ve vlastních myšlenkách a netuší, jakým směrem má vykročit. Jeho rodina i přátelé jsou dobrosrdeční, ale nedá se říci, že by mu do života dávali jen dobré rady.

Ramy nakonec vyhledá pomoc šejcha (něco jako učitel, mentor čí lídr) Malika (Mahershala Ali), který se mu snaží pomoci dostat se na správnou cestu muslimského života. Ramy je ale sebedestruktivní. Většinou myslí jen na sebe a rozhoduje se pro jisté činy i přesto, že je jasné, jak moc tím ublíží svým blízkým.

Domů
Sdílet
Diskuse