Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
18. ledna 2021 9:42
Čas čtení 7:11
Ondřej Jarůšek

10 zajímavostí o Conoru McGregorovi, o kterých jsi možná nevěděl

SPORT UFC
Uložit Uložené

Není fanouška MMA, který by neznal Conora McGregora. Jsou však věci, které jsi o irské hvězdě možná ještě nevěděl.

Úspěchy, peníze, sláva, kontroverze a whisky. Už jen podle těchto indicií by mělo být i svátečnímu fanouškovi MMA jasné, že řeč není o nikom jiném než o nejznámějším bojovníkovi planety – Conoru McGregorovi.

Ať už jsi jeho fanouškem, anebo odpůrcem, nelze popřít, že irský bouřlivák jednou provždy změnil svět smíšených bojových umění a lvím podílem se zasloužil o popularizaci tohoto sportu. Dnes Conora McGregora zná takřka celý svět, i přesto jsou však možná věci, které jsi o tomto bojovníkovi nevěděl. Vybrali jsme proto desítku zajímavostí, ve kterých jsme se snažili pokrýt vše podstatné, co bys o nejslavnějším irském zápasníkovi měl vědět.

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Jako dítě ho šikanovali

Celou řadu světově úspěšných zápasníků přivedly k bojovým sportům nepříjemné zážitky z dětských let, kdy se stávali oběťmi šikany ze strany o něco starších a silnějších vrstevníků. Přesně to je případ i Conora McGregora. Když vyrůstal v dublinské čtvrti Crumlin, musel mnohdy čelit verbálním útokům od místních výrostků, kteří na něj pořvávali na ulici. A když jej chtěli zbít, dal se před nimi na útěk.

Právě to mladého Conora vedlo k tomu, aby nakonec začal navštěvovat tamní boxerský klub. „Potřeboval jsem se naučit bránit,“ popisoval důvody, proč se na dráhu bojových sportů vlastně vydal. V dětství měl o sebe takový strach, že v batohu dokonce nosil malou činku (resp. jakousi posilovací hřídel bez závaží), kterou by mohl v případě krajní nouze použít jako obranný prostředek před útočníky na ulici.

Bojovým sportům nakonec zcela propadl a staly se jeho hlavní životní náplní. Dnes proto může být Conorův příběh inspirací pro děti ze všech koutů světa, které se stejně jako on potýkají se šikanou.

Doporučeno
Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) Z šikanované dívky se stala mistryně světa v kickboxu. Teď s bratrem proti šikaně bojuje (Rozhovor) 20. prosince 2020 10:50

Pracoval jako instalatér

Předtím, než se Conor McGregor stal profesionálním šampionem a o světových titulech ještě jenom snil, chodil do práce jako všichni ostatní. Jako mladík si našel práci instalatéra, ale brzy pochopil, že toto zaměstnání nebude moci vykonávat do konce života. Věděl, že pokud chce v životě něčeho dosáhnout, musí si jít za tím, co jej naplňuje nejvíc. A to byl boj.

Doporučeno
Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA 6. června 2020 10:42

„Pamatuju si, že jsem jednou během obědové přestávky seděl v autě, venku strašně pršelo a v rádiu hrála nějaká hudba. V tu chvíli jsem si řekl, že skončím a půjdu si jen za svým snem, stát se světovým šampionem. Když jsem se vrátil domů, máma s tátou se mě ptali, jak to že nejsem v práci, tak jsem jim řekl, že už se tam nikdy nevrátím,“ vzpomínal McGregor v televizní talk show.

V tu chvíli se sice Conorovo rozhodnutí u rodičů nesetkalo s příliš velkým pochopením, ale časem je svými úspěchy přece jenom přesvědčil, že se rozhodl správně.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Conor McGregor Official (@thenotoriousmma)

Co znamenají jeho tetování?

Stejně jako celá řada bojovníků, i Conor McGregor je milovníkem tetování. Jeho tělo zdobí několik motivů, které zaujmou hned na první pohled. To platí zejména pro bojovníkovo tetování na hrudi, kde se mu vyjímá gorila s korunou na hlavě požírající srdce. Leckdo by možná čekal, že se za tímto motivem bude skrývat nějaký hluboký význam, ale opak je pravdou.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93577 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké tetování si Conor McGregor nechal udělat v opilosti
  • Čím se v UFC zapsal do historie
  • Proč byla a stále je pro jeho sportovní kariéru důležitá jeho partnerka
  • Jaké měl problémy se zákonem
Domů
Sdílet
Diskuse